Årets drop: Ajax hjulpet af udlejet målmandstalent

I søndagens kamp i Æresdivisionen mod Ajax Amsterdam valgte Go Ahead Eagles' keeper, Mickey van der Hart, som er lejet hos netop Ajax, i det 88. minut at hjælpe sin moderklub ved at levere det, der må være en af hovedkandidaterne til årets drop i hollandsk fodbold

Go Ahead Eagles keeper, Mickey van der Hart, forvalter den tilsyneladende ufarlige tilbagelægning fra Wesley Verhoek umådelig dårlligt og afgør kampen til sin moderklub Ajax' fordel. (SNTV)

Efter de første 87 minutter af fodboldkampen mellem top og bund på De Adelaarshorst i Deventer var der stadig tegn i sol og måne på, at hjemmeholdet ville præstere en større overraskelse ved at hente et tiltrængt point imod topholdet fra Amsterdam.

Det var lige indtil Go Ahead Eagles' forsvarsspiller Wesley Verhoek valgte en defensiv løsning og, nærmest fra midtbanen, spillede bolden tilbage til sin egen keeper, der stod helt fri og upresset i eget felt.

Schöne-genialitet sætter Ajax i gang

For som det ofte er tilfældet sent i kampen på en fugtig bane, var der en bule i græstæppet, og Van der Hart sparkede et enormt hul i luften i stedet for at cleare bolden ud af eget felt.

Målmanden selv brugte dog ikke banens tilstand som undskyldning, men beklagede sit uheld.

- Det er bare forfærdelig uheldigt, og især at det sker netop idag. Det er bizart, at det sker imod min arbejdsgiver, Ajax, udtalte det 20-årige målmandstalent til Sky Sports efter kampen.

Ekstra Bladet Sport Awards: Årets syrligste målmandsdrop

Ajax' træner, Frank de Boer, var dog ikke sen til at frikende den unge målmand for skyld og anerkendte også at Ajax var heldige med at få de tre point med hjem.

- Det var en kæmpe knold i græstæppet, som han intet kunne gøre ved, sagde De Boer efterfølgende

Trods sejren og de tre point ligger Ajax stadig på andenpladsen i den hollandske Æresdivision, 12 point efter førerholdet og ærkerivalerne fra PSV Eindhoven.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.