Ærlig Dolberg om nedtur: Forstår godt Åge droppede mig

Den unge danske angriber har ikke scoret med lige så hyppig hast som i sidste sæson, men angriberen er ved at finde sin form igen, og han håber på at komme til VM

Se Dolbergs mål fra weekendens kamp mod Roda.

Da det danske fodboldlandshold kvalificerede sig til VM-slutrunden efter to kampe mod Irland, var det uden dansk fodbolds største angrebstalent i 20-årige Kasper Dolberg fra Ajax.

Den tidligere Silkeborg-angriber har haft en sværere sæson to som seniorspiller i Ajax, hvor Kasper Dolberg med en ny træner og en lidt anden spillestil har haft svært ved at komme frem til chancen, ligesom han i en længere periode i efteråret har været bænket.

Det har også kostet i landsholdstruppen, hvor Dolberg altså var degraderet til U21-truppen senest. For Kasper Dolberg er der dog ingen sure miner over at spille med ungdomslandsholdet.

- Jeg talte med træneren (Åge Hareide, red.), og jeg forstod, hvorfor jeg ikke var med i truppen. De er gode til at kommunikere, og jeg var ikke sur over det. Selvfølgelig ville jeg gerne have spillet, men mit mål er at være i truppen til VM. Det her var en god start med en scoring, siger den danske angriber ifølge klubbens hjemmeside efter kampen mod Roda.

Dolberg scorede sit blot tredje mål i Æresdivisionen i denne sæson, da Ajax slog Roda med hele 5-1 på hjemmebane i søndags. Foto: All Over Press
Dolberg scorede sit blot tredje mål i Æresdivisionen i denne sæson, da Ajax slog Roda med hele 5-1 på hjemmebane i søndags. Foto: All Over Press
 

Kasper Dolberg scorede målet til 2-1 i sejren på 4-1 over Roda, hvor Justin Kluivert dog stjal overskrifterne med sit hattrick. Dolberg var noget anonym - som resten af Ajax-holdet - i første halvleg, men i anden halvleg var han synlig, stærk og med et par chancer, hvor han altså udnyttede den ene. Han var også et par gange tæt på at lave en assist.

Det var fjerde kamp i streg, at Dolberg startede inde for Ajax i den hollandske liga, og han har scoret tre gange i de sidste fem kampe. Han scorede også i en testkamp mod Gladbach for en lille uge siden. Dolberg har også scoret tre gange i pokalen, og han er lige nu det klare førstevalg i Ajax's angreb, hvor konkurrenten Klaas Jan Huntelaar igen måtte tage til takke med en plads på bænken.

Den danske angriber har indtil videre spillet fire landsholds, og han står noteret for et enkelt landskampsmål - det scorede han mod Kasakhstan i juni.

Bayern lurer på Dolberg - på opfordring af superstjernen

Officielt: Dansk farce er afblæst - så mange millioner får de
Telefonsamtalen der ændrede Åge Hareides liv

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter