Ajax-danskerne sejrede i topkamp

Fire danskere på banen, da Ajax triumferede med udebanesejr i topkampen mod Twente

Christian Poulsen spillede en stor kamp som styrmand på Ajax-midtbanen. (Arkivfoto: PA/Mike Egerton)
Christian Poulsen spillede en stor kamp som styrmand på Ajax-midtbanen. (Arkivfoto: PA/Mike Egerton)

Ajax hægtede lørdag aften Twente af i kampen om det hollandske mandskab, da Amsterdam-mandskabet på udebane vandt med 2-0 i topopgøret i Æresdivisionen og holder sig på to points afstand af førende PSV Eindhoven.

Ajax havde fire danskere med fra start til - næsten - slut, og især Christian Poulsen udmærkede sig med en glimrende kamp på den defensive midtbane, mens Christian Eriksen stod for frisparks-oplægget til 2-0-scoringen, som Toby Alderweireld satte ind ni minutter før pausen.

Forinden havde Niklas Moisander allerede efter tre minutters spil bragt gæsterne foran på et smukt langskudsmål fra 30 meter.

Ajax spillede glimrende i første halvleg med Christian Eriksen, Viktor Fischer og Lasse Schöne med i en del, uden dog at brillere.

Læs også:

Se også: Bjellands træner siger selv stop i Twente

Efter pausen trak Frank de Boers tropper sig lidt tilbage på banen og forsvarede føringen hjem, uden at Twente - uden Andreas Bjelland - kom i nærheden af at skabe spænding om resultatet i den første kamp efter fyringen af træner Steve McClaren tidligere på ugen.

Kort før tid blev Lasse Schöne skiftet ud, mens de tre øvrige danskere var på banen til sidste fløjt.

Tidligere på aftenen havde PSV Eindhoven besejret Venlo med 2-0 på mål af Memphis Depay og Mark van Bommel.

PSV fører Æresdivisionen med 53 point foran Ajax med 51 og Vitesse med 48. Feyenoord er på fjerdepladsen med 47 point og en kamp i hånden, mens Twente efter syv kampe i træk uden sejr synes hægtet af i kampen om mesterskabet på femtepladsen med 44 point. Der resterer ni spillerunder.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere