'Eriksen skal væk nu'

Den hollandske liga er ikke god nok til at udfordre det danske stjernefrø

Ajax-niveauet er ikke højt nok (Foto: Jens Dresling)
Ajax-niveauet er ikke højt nok (Foto: Jens Dresling)

Christian Eriksen har begejstret mange fodboldelskere med sin elegante boldbehandling, det sublime overblik og det særlige blik for sine medspillere.

Men Christian Eriksen har store udfordringer foran sig, hvis han i løbet af en kortere årrække skal havne i en af Europas største klubber.

Eriksen viste sin klasse

Midtbanekreatøren skal udfordres på et højere niveau, og derfor er det på høje tid, at Eriksen kommer væk fra Holland. Fodboldekspert på 6'eren, Morten Bruun er af den opfattelse, at niveauet i Æresdivisionen ikke er særlig højt.

- Christians største udfordring er, at han snart bør overveje at komme ud i den virkelige fodboldverden. Jeg er bestemt ikke imponeret over niveauet i Ajax. Jeg er tilbøjelig til at sige, at Ajax-konceptet måske er lidt overvurderet.

Nike hylder 'arkitekten' Christian Eriksen

- I min verden kan han groft sagt lige så godt spille for FC København, påpeger Morten Bruun og slår fast:

- Hvis vi drømmer om at se Christian Eriksen udvikle sig som Michael Laudrup, skal han ikke spille fire-fem sæsoner i Ajax. Et skifte til sommer er i min verden helt oplagt.

Vent med topklubberne
- Jeg mener til gengæld ikke, at han skal til en topklub allerede nu. Det mest fornuftige vil være, hvis han tager det i to step. Et skifte til sommer kunne være til en midterklub som eksempelvis Everton i Premier League. Det vil være et fornuftigt skifte til verdens bedste liga, hvor han vil blive presset til det yderste i samtlige 38 kampe. Det vil styrke ham, påpeger Morten Bruun.

Bruun mener at et skifte til en rigtig europæisk topklub ligger 5-6 år ude i fremtiden.