Christian Eriksen arkitekt bag Ajax-sejr

Landsholdsspilleren Christian Eriksen lagde op til to Ajax-mål i 4-1-sejren ude over bundholdet Excelsior

Christian Eriksen spillede en stor kamp for Ajax mod Excelsior. (Foto: Thomas Sjørup)
Christian Eriksen spillede en stor kamp for Ajax mod Excelsior. (Foto: Thomas Sjørup)

Christian Eriksen indtog en hovedrolle, da Ajax på udebane slog bundholdet Excelsior med 4-1 i den bedste hollandske række.

Eriksen spillede hele kampen og lagde op til to mål, som viste sig at blive afgørende for, at Ajax kunne vinde opgøret over Excelsior, hvor den tidligere landsholdsanfører Jon Dahl Tomasson er assistenttræner.

Læs også:

Topkarakter til Christian Eriksen

Eriksens første oplæg var på et godt sparket hjørnespark, hvor midtbanespilleren Siem de Jong nåede højest og headede Ajax foran 2-0 kort før pausen.

I slutfasen, da Excelsior sendte mange spillere i offensiven, var Eriksen også manden bag scoringen til 3-1 på en følt slået aflevering til formstærke Siem de Jong, som lavede sit femte mål i sæsonen.

Stor undren over udskiftning af Eriksen

Ajax-talentet Aras Özbiliz havde bragt Ajax foran 1-0 efter 22 minutter. Excelsior, som brændte et straffe undervejs, havde reduceret til 1-2 midtvejs i anden halvleg ved Jurgen Mattheij.

I overtiden cementerede Ajax-profilen Jan Vertonghen sejren med scoringen til 4-1.

Sejren betyder, at Ajax fortsat er med i kampen om at vinde det hollandske mesterskab, hvor PSV Eindhoven og AZ Alkmaar i øjeblikket ligger helt i toppen.