Magtkampen kræver nye ofre i Ajax

Johan Cruyff og den øvrige bestyrelse i den hollandske storklub er trådt tilbage

Johan Cruyff (i midten) er sammen med resten af bestyrelsen trådt tilbage i Ajax. (Foto: AP/Peter Dejong)
Johan Cruyff (i midten) er sammen med resten af bestyrelsen trådt tilbage i Ajax. (Foto: AP/Peter Dejong)

Magtkampen i den hollandske storklub Ajax Amsterdam raser videre og har i dag krævet nye ofre. Således har hele bestyrelsen med navnkundige Johan Cruyff i spidsen i dag valgt at træde tilbage.

Striden bunder bl.a. i, at de fire øvrige bestyrelsesmedlemmer ønskede at ansætte Louis van Gaal som direktør uden Cruyffs vidende eller godkendelse. Det ville Cruyff ikke finde sig i, gik til domstolen med sagen, og ansættelsen blev derefter i denne uge kendt ugyldig ved en domstol.

Striden mellem Cruyff og van Gaal - der førte Ajax til Champions League-titel i 1995 - daterer sig til van Gaals tid mindre succesfulde tid som træner i Barcelona, hvor Cruyff også fortsat er et stort navn.

Læs også:

Se også: Cruyff vinder Ajax-magtkamp over van Gaal

Udover bestyrelsen har også den potentielle topmand Martin Sturkenboom og den tekniske træner Danny Blind sagt op. Blind udtaler, at hans fremtid afhang af Louis van Gaals ankomst, og da det nu ikke sker, hverken kan eller vil han fortsætte.

Et ekstraordinært møde med aktionærerne fredag er desuden blevet udsat, så hvem der vinder kontrollen med klubben fremover er et stort spørgsmål. Det er nu op til moderklubben Ajax Verenigang at udpege en ny bestyrelse.

De øvrige tilbagetrådte bestyrelsesmedlemmer er den tidligere stjernespiller Edgar Davids, formand Steven ten Have, Marjan Olfers og Paul Römer

Det er ikke kun uden for banen, at Ajax har problemer. Også på banen ser det pt. skidt ud, idet sidste sæsons mesterhold ligger på en skuffende sjetteplads, otte point efter førende PSV Eindhoven og AZ Alkmaar.

0 kommentarer
Vis kommentarer