Eriksen: Ajax ville give mig chancen

Christian Eriksen fortæller i et interview med en britisk avis, hvorfor han valgte Holland frem for England

Hollandske klubber giver unge talenter chancen (Foto: Thomas Sjørup)
Hollandske klubber giver unge talenter chancen (Foto: Thomas Sjørup)

Christian Eriksen er et hot navn i England på denne torsdag, hvor Manchester United skal møde danskerens klub Ajax Amsterdam i knockout-fasen af Europa League.

I et 'eksklusivt interview' med Daily Mail, fortæller offensivtalentet blandt andet, hvorfor han i 2009 valgte den hollandske Æresdivision og ikke Premier League.

Se også: TV: Konge-kasse af Eriksen i nederlag

- Jeg har altid ment, at det ville være bedst at starte karrieren i Holland specielt på grund af den position, jeg ønsker at spille på banen.

- Ajax har en tradition for god fodbold, og de spiller 4-3-3, hvilket passer mig godt. De bruger også en masse penge på unge spillere med det formål at få dem på førsteholdet.

Hvorfor tage til England?
- Topholdene i England skal i Champions League hvert år, så de køber ikke en 17-årig og sætter ham på holdet med det samme. De køber spillere til at spille nu. Det kan være, at du ikke får en kamp, før du er 21 år. Så hvorfor tage derover, siger Christian Eriksen.

Han var blandt andet til prøvetræning i Chelsea, før han kom til Ajax Amsterdam, og forleden omtalte Manchester United-manager Alex Ferguson danskeren i varme vendinger.

Se også: Ferguson: Nu skal jeg se på Eriksen

Det fremgår også af interviewet, at Christian Eriksens lilla fodboldstøvler er et sponsorvalg og ikke hans egen beslutning.

- Jeg er ikke Ronaldo, så mine sponsorer vælger farven, siger danskeren.

Ajax tager imod Manchester United klokken 19 i Amsterdam.

0 kommentarer
Vis kommentarer