Jon Dahl stopper karrieren

Den tidligere danske landsholdsanfører stopper sin aktive fodboldkarriere

Den tidligere danske landsholdsspiller stopper karrieren (Foto: Lars Poulsen)
Den tidligere danske landsholdsspiller stopper karrieren (Foto: Lars Poulsen)

Jon Dahl Tomasson har på et pressemøde i Holland i dag bekræftet, hvad de fleste folk havde forventet. At han er færdig som fodboldspiller på topplan. En drilsk skade gør et karrierestop uundgåeligt.

- Jeg har snakket med den bedste læge i Holland, han kunne ikke gøre noget. Det er en kompliceret skade. Det har været hårdt at sidde på tribunen det sidste år og ikke kunne spille med holdet, siger Jon Dahl på en pressekonference i Feyenoord som begrundelse for sit stop. Det skriver sporten.tv2.dk.

Læs også: I morgen siger Jon farvel

Jon Dahl er dog ikke helt færdig med klubben, da den tidligere landsholdsanfører i stedet bliver assistenttræner i den hollandske klub SBV Excelsior, der fungerer som en slags rugeklub for Feyenoord og leverer de store talenter videre til klubben.

Jon Dahl Tomasson har ikke spillet en fodboldkamp siden sidste sommers VM-kamp mod Japan, hvor han blev skadet i forbindelse med afviklingen af et straffespark, der i øvrigt sikrede ham en tangering af rekorden for flest scorede mål på det danske landshold. 52 scoringer nåede han op på, side om side med Poul 'Tist' Nielsen.

Karrieren
Jon Dahls karriere startede i Køge, hvorfra han i 1994 skiftede til hollandske Heerenveen med stor succes. Tre år senere tog han til Nord-England og Newcastle, hvor succesen dog udeblev. I stedet vendte den danske angriber tilbage til Holland, hvor Feyenoord tog imod med åbne arme.

De fire sæsoner blev karrierens bedste år, hvor han undervejs vandt det hollandske mesterskab og UEFA Cuppen i 2002. I finalen blev han i øvrigt også kåret som kampens bedste spiller.

Efter UEFA Cup-triumfen skiftede Tomasson til AC Milan i Serie A, hvor han spillede i tre sæsoner, inden Stuttgart i Bundesligaen blev arbejdsgiveren. Derefter fulgte Villarreal i Spanien, inden Jon Dahl atter vendte tilbage til Feyenoord, hvor han altså nu slutter sin fornemme karriere.

0 kommentarer
Vis kommentarer