Nu er Eriksen den gamle

Som den ældste dansker i Ajax er Christian Eriksen det naturlige midtpunkt i klubbens rød-hvide trio

Christian Eriksen er blevet gammel i gårde i Amsterdam. (Foto: AP)
Christian Eriksen er blevet gammel i gårde i Amsterdam. (Foto: AP)

Der var en, der var to og nu er der snart tre danske fodboldtalenter i Ajax Amsterdam.

Først fik Christian Eriksen sit gennembrud i den hollandske storklub og for nylig var det så backen Nicolai Boilesens tur til at få debut på førsteholdet.

Nu har klubben så også skrevet kontrakt med 16-årige Victor Fischer og Eriksen glæder sig til at spille sammen med det nyeste skud på Ajax-stammen.

- Danmark er alle meget spændte på ham. Han er på det danske U/17 landshold, og er en del af en meget talentfuld årgang. Jeg mener, han har scoret 21 mål i 30 kampe. Det siger en del, lyder det fra Christian Eriksen til Ajax' hjemmeside.

Eriksen er helt på det rene med, at han som den ældste i trioen har et ansvar overfor sine landsmænd.

- Jeg var den første fra min generation her i Ajax, så det er logisk, at jeg er den, der ved mest om hvordan det fungerer i klubben. Jeg er glad for at hjælpe mine landsmænd, siger han.

Eriksen forventer, at Fischer skal indlede sin hollandske karriere på ungdomsholdet, når han kommer på plads til sommer.

- Det bedste for unge danskere, er at få et år på det bedste ungdomshold, og så komme på førsteholdet. Det virkede for mig, og senest for Nicolai (Boilesen - red.). Forhåbentlig bliver det også sådan med Fischer, siger midtbanespilleren.