Eriksen: Behold benene på jorden, Viktor

Christian Eriksen råder Ajax-kometen til realisme

Viktor Fischer er i krig med at lægge Amsterdam for sine fødder. (Foto: Jan Unger)
Viktor Fischer er i krig med at lægge Amsterdam for sine fødder. (Foto: Jan Unger)

Det er måske for meget at hævde, at dansk er på vej til at blive hovedsproget i Ajax Amsterdam.

Men med seks rød-hvide fodbold-esser i truppen er den danske dominans til at få øje på i den hollandske storby.

Christian Eriksen, Nicolai Boilesen, Lasse Schøne og Christian Poulsen har allerede sat deres aftryk på holdet, og i weekenden stemplede stortalentet Viktor Fischer så ind med sine to første scoringer i Æresdivision. Lucas Andersen er den eneste danskern, der endnu har sin debut på Ajax' bedste mandskab til gode.

Læs også:

Se også: Varme Viktor smigret over Real-rygter

Det ligner begyndelsen til gennembruddet for Fischer, der i sidste sæson gav prøver på potentialet i NextGen-serien, men Eriksen advarer sin unge landsmand mod at lade sig rive for meget med.

- Alt er jo lækkert i starten. Det handler om at vide, at det også kan gå den anden vej. Det håber jeg også, han gør, siger Christian Eriksen, der ikke vil afsløre, om han står klar med gode råd til sin klubkammerat.

- Det tager jeg med ham selv, det vil jeg ikke dele med Danmark, fastslår midtbanespilleren, der ikke er overrasket over, at Fischer er begyndt at vise sit værd på førsteholdet.

Se mere:

Se også: Fischer: Ikke forlænget endnu

- Han har været der et stykke tid, og har vænnet sig til det. Han har trænet med rigtig mange gange, og han har også fået en del kampe. I opstarten var han meget med. Siden blev det lidt mindre, men på det sidste har han været med igen. Det er vigtigt, at han holder et højt niveau og kan være med. Det viste han også i går – at han kan være med, siger Christian Eriksen, der afviser, at det er hans rolle at hjælpe teenageren til rette i det professionelle game.

Det overlader han i stedet til en ægte veteran.

- Vi har jo en, der er rigtig gammel i truppen i Poulsen, og han er svær at hamle op med. Men det er klart, at vi har det rigtig sjovt i klubben med så mange danskere. Det er kun hyggeligt, konstaterer playmakeren, der på det personlige plan glæder sig over den succes, der blev ham til del i CL-kampene mod mægtige Manchester City.

Læs mere:

Fischer er næsten flyvende for tiden (Foto: AP) Holland - 12. nov. 2012 - kl. 11:45 Varme Viktor: Det er kun begyndelsen

Han har dog ingen forklaring på, hvorfor talentet i de kampe pludselig lyste med den kraft, der i årets løb har været efterlyst på landsholdet.

- Det ved jeg ikke, det har bare været mere effektivt, skal vi ikke sige det sådan. Vi fik måske lidt mere plads end i de andre kampe. Det har jeg forsøgt at udnytte så godt jeg kan. Det gik godt, og det er selvfølgelig rigtig lækkert, siger han.

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen