17-årigt kæmpetalent: Drømmer om Barcelona

Den danske Ajax-spiller Viktor Fischer drømmer om Barcelona - og lover, at han kan score masser af mål for det danske landshold

Viktor Fischer, her i aktion for U17-landsholdet, stiler mod de bedste klubber i verden. (Foto: Polfoto)
Viktor Fischer, her i aktion for U17-landsholdet, stiler mod de bedste klubber i verden. (Foto: Polfoto)

Han er bare 17 år - og har endnu sin førsteholdsdebut for Ajax til gode.

Men til trods for sin unge alder er Viktor Fischer knivskarp i sine formuleringer og synspunkter. Han er både veltalende, velbegavet og en eftertænksom fodboldspiller. Han ved, hvad han vil, og han er ikke bleg for at lægge et enormt pres på sig selv.

Det seneste nummer af klubbladet Ajax Life er et bevis på det. I et helsides interview fortæller han om det enorme pres, han altid lægger på sine skuldre.

– Jeg har fundet en rigtig måde at lægge pres på mig selv på. Hvis jeg kan holde til det, så bliver jeg kun bedre. Selvfølgelig er det farligt, hvis man ikke kan leve op til det pres. Men det handler også meget om at turde leve op til tingene, mener Viktor Fischer, som vi møder i klubhuset på det flotte træningsanlæg et stenkast fra, hvor han snart drømmer om at spille – Amsterdam ArenA.

Dansk stortalent nedlagde FC Barcelona

Den 17-årige Ajax-komet er ikke, som folk er flest. Han har selvtillid og tør sige, hvad han stiler efter. Tilmed er han heller ikke bleg for at sætte overliggeren højt, når det handler om landsholdet.

– Det signal, jeg gerne vil sende, er, at jeg vil spille for de bedste i verden. Lige nu drømmer jeg om Barcelona.

– Men er det realistisk at blive verdens bedste?


– Nej, ikke når man er 17 år, men måske om fem-seks år. Om det lykkes som 22-årig eller som 28-årig, er ikke så afgørende. Det er bare vigtigt for mig at stile højt.

– Omvendt vil jeg aldrig sætte mig sådan et mål, hvis jeg ikke troede på det. Og så kan det godt være, nogle mener, jeg er et fjols. Men jeg vil have lov til at leve i den tro, siger Viktor Fischer.

Dansk stortalent i Uniteds søgelys

Viktor Fischer har i den grad imponeret på alle de landshold, han har optrådt på. Som en stor profil med en særlig evne som afslutter og målscorer. Og når han kommer på førsteholdet i Ajax, ligger Morten Olsens landshold ikke så langt ude i horisonten.

– Jeg har tidligere sagt, at hvis jeg er god nok til Ajax, så er jeg også god nok til landsholdet. Når jeg tænker mig lidt om, så var det måske en lidt hurtig udtalelse.

– Men jeg mener, at niveauet her i Ajax er højt, og kan jeg komme på førsteholdet, tror jeg på chancen for at komme på landsholdet. I løbet af ét år er det måske realistisk, jeg kan spille på landsholdet, hvis tingene fortsætter, som de hidtil har gjort.

Han er ikke meget for sammenligninger med hverken Michael Laudrup eller Preben Elkjær.

– Jeg håber, jeg er en helt ny type, som kan placeres i min egen kategori.

– Jeg føler, jeg har noget at give til Danmark. Jeg kan score mål, forsikrer Viktor Fischer.