Utrecht tvang et point ud af Ajax

Ajax måtte nøjes med et enkelt point på udebane mod FC Utrecht. Lasse Schøne var en stolpe fra blive matchvinder

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Ajax var søndag eftermiddag på en svær udebaneopgave mod FC Utrecht. Holdet kom rutinemæssigt foran, men måtte alligevel nøjes med det ene point efter et intenst lokalderby, hvor Lasse Schøne og Viktor Fischer var tæt på at gøre sig til matchvindere.

De hollandske mestre blev fra første minut mødt med hård modstand både på og uden for banen, hvor Utrecht-tilskuerne sørgede for en kulisse, der lagde hårdt pres på lokalrivalerne fra Amsterdam.

Ajax, der stillede med Viktor Fischer, Lasse Schøne og Nicolai Boilesen fra start, fik ellers en glimrende start på kampen, da Daley Blind sparkede gæsterne i front på et velplaceret skud fra distancen.

Men det tunge pres fra Utrechts side fornægtede sig ikke, og bare otte minutter efter lykkedes det Steve de Ridder at udligne, efter han havde listet sig fri af Joel Veltman og Ajax-forsvaret.

Som i første halvleg bølgede kampen også frem og tilbage i anden halvleg. Således havde Utrecht et fantastisk nærgående forsøg kort efter pausen, da Steve de Ridder med et drøn fra distancen sendte bolden på overliggeren.

Men også en ivrig og engageret Viktor Fischer kom frem til forsøg. Med et par smarte kombinationer sneg danskeren sig fri til en oplagt scoringschance efter 57. minutter, men danskerens forsøg gik forbi mål.

Fischer var dog ikke den eneste dansker med et nærgående skud. Et kvarter før tid faldt bolden nemlig ned for fødderne af Lasse Schøne, men den ene opstander forhindrede højre kanten i at score for anden kamp i streg.

Som kampen skred frem, begyndte Ajax at sætte sig mere og mere på spillet, og presset udviklede sig momentvist til det rene skydetelt foran Utrecht-målet. 

Alligevel lykkedes det ikke hovedstadsklubben at ramme målet, hvorfor lokalopgøret ende 1-1.

Som inden denne runde har Ajax dermed fortsat to point ned til Æresdivisionens nummer to, Vitesse, der fredag spillede 1-1 med Feyenoord.

Christian Poulsen blev i øvrigt skiftet ind i kampens anden halvleg på bekostning af Nicolai Boilesen, der havde pådraget sig et slag i kampens indledning.

0 kommentarer
Vis kommentarer