Tidligere AGF-spiller: Jeg overvejede selvmord

Det tidligere AGF-talent Victor Palsson fortæller, hvordan han flere gange i sit liv har overvejet at begå selvmord.

I november 2009 valgte den tidligere tyske landsholdsmålmand Robert Enke at tage sit eget liv ved at kaste sig ud foran et tog. Lige siden den frygtelige tragedie har spillernes mentale tilstand i høj grad været et tema i fodboldens verden, og heldigvis er der ikke sket lignende tilfælde siden.

Det betyder dog ikke, at der ikke render fodboldspillere rundt med ondt i sjælen og med præcis de samme overvejelser, som Enke havde en novemberdag i 2009.Se også: Dansk ven om Speeds selvmord: Det var fejt!

En af dem er den tidligere AGF-spiller Victor Palsson, der nu står åbent frem og fortæller, at han har overvejet at begå selvmord.

Til islandske medier fortæller Palsson, at han havde en svær barndom med en alkoholisk far og en dominerende mor. Til sidst blev det for meget for islændingen, der kraftigt overvejede at gøre en ende på sit korte liv. Ved hjælp af medicinering og psykoterapi kom Palsson dog op at sit sorte hul. Helt helbredt mener han dog aldrig, han bliver.

- Det er en livslang proces for mig. Det hjælper mig rigtig meget at fortælle min historie og være ærlig, siger Victor Palsson, der håber, at hans åbenhed kan få andre i samme situation til at stå frem, hvis livet gør ondt.Se også: Bundesligaen i chok efter selvmordsforsøg

Victor Palsson var på kontrakt i AGF fra 2007 til 2009, hvorefter turen gik til videre til mægtige Liverpool, hvor han blev anfører for klubbens reservehold. Islændingen nåede dog aldrig at komme i aktion for nogle af de to klubber. I dag spiller han for NEC Nijmegen i Holland.

0 kommentarer
Vis kommentarer