Ajax fik kæmpe røvfuld i pokalfinalen

Ajax tabte hele 5-1 i den hollandske pokalfinale til upåagtede FC Zwolle

Nicolai Boilesen var med fra start, da Ajax blev ydmyget i den hollandske pokalfinale. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Nicolai Boilesen var med fra start, da Ajax blev ydmyget i den hollandske pokalfinale. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Ajax var på forhånd kæmpe favoritter til den hollandske pokaltitel, da FC Zwolle i dag mødte de forsvarende hollandske mestre på De Kuip. Men det var på ingen måde til at se. I stedet blev hovedstadsklubben kørt fuldstændig over, og tabte med sensationelle 5-1.

Og det var selvom Frank de Boers tropper, som stillede med Nicolai Boilesen og Lasse Schöne fra start, kom i front efter bare tre minutter på et brag af et langskud af højre backen Ricardo van Rhijn.

For en halv time senere var Ajax nemlig bagud 4-1, og det blev ikke bedre i anden halvleg, hvor Zwolle bragte sig foran med 5-1. 

Zwolle, der i denne sæson befinder sig midt i Æresdivisionen, havde endda et utal af afbrændere, hvor af flere kan betegnes som 100 procent-chancer. 

Defensivt stod det så slemt til, at De Boer undervejs så sig nødsaget til at skifte Christian Poulsen ind for midtforsvareren og holdets kaptajn, Niklas Moisander. Og selvom det rettede op på de værste forsvarsskavanker, så var skaden allerede sket og det højst overraskende nederlag en realitet.

Se også: De Boer ser stor fremtid for Fischer og Andersen

0 kommentarer
Vis kommentarer