Barça-legende går efter Laudrup

Hvis Ajax-træner Frank de Boer smutter til Tottenham, vil Ajax gå efter Michael Laudrup

Michael Laudrup og Johan Cruyff arbejede tæt sammen i FC Barcelona. Nu kan de genforenes i Ajax, hvis Michael Laudrup ender med at afløse Frank de Boer. Den nuværende Ajax-træner er i spil som manager for Tottenham. (Foto: Thomas Wilmann)
Michael Laudrup og Johan Cruyff arbejede tæt sammen i FC Barcelona. Nu kan de genforenes i Ajax, hvis Michael Laudrup ender med at afløse Frank de Boer. Den nuværende Ajax-træner er i spil som manager for Tottenham. (Foto: Thomas Wilmann)

Michael Laudrup og Johan Cruyff kan stå foran en overraskende genforening.

Michael Laudrup er således i spil til at afløse Frank de Boer som cheftræner i Ajax, hvis den nuværende Ajax-træner får jobbet som manager for Tottenham.

Frank de Boer er i hvert fald i spil til at blive Christian Eriksens nye manager.

Se også: Frank de Boer overvejer Tottenham-tilbud

Selv om Johan Cruyff ikke indgår i den daglige ledelse i Ajax, spiller han en stor rolle i klubben. Han er rådgiver for klubbens ledelse og bestyrelse og det forlyder fra Holland, at der bliver lyttet, når Cruyff åbner munden.

Da legenden i begyndelsen af 2011 vendte tilbage til Ajax, gik han i gang med genopbygningen af klubben på de indre linjer. Han ledte efter den specielle Ajax-ånd. Det er således Johan Cruyff, der står bag ansættelsen af tidligere store Ajax-stjerner som Edwin van der Sar, Dennis Bergkamp og Marc Overmars på centrale nøgleposter i klubben.

Frank de Boer havde kort forinden afløst Martin Jol på posten. Siden har de Boer vundet fire mesterskabet på stribe.

Valentijn Driessen fra De Telegraaf har lanceret historien om Laudrups mulige Ajax-skifte i dagens udgave af avisen.

- Michael Laudrup er en klar kandidat hos Cryuff, hvis De Boer skifter til Tottenham. Han har Ajax-filosofien, han har spillet i klubben og så har han gjort et fint job hidtil i karrieren, forklarer Valentijn Driessen til Ekstra Bladet.

Se også: Værre end under Laudrup: Kæmpe ballade i Swansea

Men der er stadig lang vej til det kan blive en realitet. Der bliver intet afgjort før Premier League slutter 11. maj. Tottenham har meldt ud, at klubben ikke har ført samtaler med mulige afløsere for Tim Sherwood.

Det menes desuden, at den nuværende Everton-manager Roberto Martinez også er i spil til jobbet i Ajax. Han har en tæt forbindelse til Cruyff-familien.

Da Martinez spillede i Wigan, var han nær ven med Jordi Cruyff, der samtidig spillede for Manchester United.

Michael Laudrup og Johan Cruyff arbejdede tæt sammen i fem sæsoner, da Johan Cruyff var cheftræner i Barcelona og Michael Laudrup en del af El Dream Team i slutningen af 80'erne og begyndelsen af 90'erne. De skiltes ikke som de bedste venner, men med tiden læges alle sårene.

0 kommentarer
Vis kommentarer