De Boer: Vi er blevet meget bedre

Ajax-træneren har lutter jule-roser til sine unge Ajax-trup, som han synes, at gjorde store fremskridt

19-årige Viktor Fischer og den 24-årige målmand Jasper Cillessen var med til at nedlægge Barcelona i efterårets Champions League-gruppekampe. (Foto: AP/Peter Dejong)
19-årige Viktor Fischer og den 24-årige målmand Jasper Cillessen var med til at nedlægge Barcelona i efterårets Champions League-gruppekampe. (Foto: AP/Peter Dejong)

Frank de Boer har store roser til sin trup, som han mener har taget gevaldige skridt i den seneste periode. 

Holdet kan således gå på juleferie som førerhold i Æresdivisionen, og det er første gang i mange år, at Ajax har prøvet det.

- Jeg kan lide det, jeg ser. Vi har virkelig bevæget os fremad i vores spil. Vores spilsystem, hvordan vi ønsker at spille, det er alt sammen blevet forbedret, siger De Boer til Ajax’ hjemmeside. 

Se også: 17-årig debutant sikrer Ajax vild sejr

- Jeg er glad for, at vi dominerer næsten alle kampe. Det vil jeg også gerne se. Alle spillere, hvad de skal gøre i vores system, og hvad der kræves. Selvfølgelig har spillerne individuel frihed, men de skal frem for alt være pålidelige i det, de gør. De skal kunne gøre det, som forventes af en holdspiller. 

- Disse fyre er pålidelige, de udfører, hvad de bliver bedt om at gøre mod en modstander. Pålidelighed er også et spørgsmål om mentalitet. Det handler også om, at man efter en træning gør nogle ekstra ting for at blive bedre, siger Ajax-træneren, der regner med at se flere af sine spillere til VM til sommer.

Se også: På gode dage kan dansk Ajax-talent alt På gode dage kan dansk Ajax-talent alt

- Især når en masse af vores unge fyre fortsætter med at udvikle sig, som de gør. Så jeg tror, at de har en god chance for at være med til VM til sommer. Det indebærer løbende, at man når et vist niveau. Jeg er sikker på, at mange af mine drenge kan være med. 

Ajax lægger hårdt ud efter vinterpausen, hvor holdet møder både PSV Eindhoven og Feyenoord. 

- Det er en interessant række kampe. Vi skal være klar fra starten af anden halvdel af sæsonen. Hvis hver mand yder sit maksimale, er der en god chance for, at vi får succes. Vores træningskamp mod Galatasaray ligger så tæt på PSV og Feyenoord, så den er velegnet til at opnå den rigtige rytme, siger De Boer. 

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer