Fodboldlegende tvunget til pause

AZ-træner Marco van Basten må holde pause med helbredsproblemer, oplyser den hollandske klub.

Marco van Basten er på grund af hjerteproblemer tvunget til pause fra trænergerningen i AZ Alkmaar. (Foto: AP/Dusan Vranic)
Marco van Basten er på grund af hjerteproblemer tvunget til pause fra trænergerningen i AZ Alkmaar. (Foto: AP/Dusan Vranic)

Den danske landsholdsspiller Simon Poulsen og holdkammeraterne i AZ kommer til at undvære træner Marco van Basten i nogle uger.

Den berømte fodboldpersonlighed, der før denne sæson overtog trænerposten i Alkmaar-klubben, kæmper med helbredsproblemer og måtte derfor blive væk fra ligakampen mod Dordrecht i sidste weekend.

Se også: Zimling svarer igen på Ajax-fans' kritik

Van Bastens tilbagekomst til træningsbanen kommer til at trække ud.

- Efter en god diskussion mellem klubben og træneren er det blevet bestemt, at han bliver hjemme indtil 14. september, skriver AZ på sin hjemmeside.

Se også: Glæde over Zimling-skifte: Han er min ven

Den hollandske klub har ikke givet nogen uddybning af, hvad der har ramt den tidligere angrebsstjerne, men ifølge hollandske medier har van Basten kæmpet med uregelmæssig hjerterytme den seneste måneds tid.

- På anbefaling fra klubbens læge og i samråd med Marco blev vi enige om, at en pause vil hjælpe ham til at komme sig. Fodbold er meget vigtigt, men et godt helbred er endnu vigtigere, siger AZ's tekniske direktør Ernie Stewart.

Se også: Bekræftet: Zimling til Ajax

Under Marco van Bastens ledelse har AZ startet sæsonen med to sejre og to nederlag i de første fire kampe.

0 kommentarer
Vis kommentarer