Boilesen fik 80 minutter i Ajax-comeback

Godt otte uger efter, at Nicolai Boilesen blev knæskadet mod Paris SG, var han søndag tilbage på banen

(Foto: Darko Vojinovic/AP)
(Foto: Darko Vojinovic/AP)

Den danske landsholdsspiller Nicolai Boilesen er tilbage for fuld styrke efter godt otte uger på sidelinjen.

Venstrebacken gjorde søndag eftermiddag comeback og spillede 80 minutter, da hans klub, Ajax, med hiv og sving fik 0-0 i prestigeopgøret mod Feyenoord.

Selv om uafgjort hjemme i Amsterdam Arena sjældent er noget, Ajax-spillerne har grund til begejstring over, kan de være jublende lykkelige for, at de slap fra mødet med de evige rivaler uden nederlag.

For Feyenoord var jævnt overlegen i hele kampen, spillede bedre og havde langt flere afslutninger end hjemmeholdet, der måtte slide hårdt for at holde modstanderne væk.

Schöne efter Laudrupsk oplæg: Fandt ham bare indenom

To gange måtte Ajax-spillere redde på målstregen i situationer, hvor målmand Jasper Cillessen var passeret, og gæsterne fra Rotterdam har god grund til at ærgre sig over pointudbyttet.

Lasse Schöne og Lucas Andersen spillede hele kampen for Ajax, hvor Niki Zimling fik de sidste 25 minutter, og en træt Boilesen altså blev taget ud 10 minutter før tid.

Nicolai Boilesen beskadigede et ledbånd i knæet, da Ajax 25. november mødte Paris Saint-Germain i en Champions League-kamp.

Medie: Russisk gigant jagter Lasse Schöne

Det var den tidligere Ajax-spiller Gregory van Der Wiel, der med en dårlig timet tackling sendte den skadesplagede dansker på hospitalet, men undersøgelser viste senere, at det ikke som frygtet var galt med korsbåndet.

I stedet blev Boilesen stillet en pause på 10 uger i udsigt, men han kom sig altså hurtigere end ventet og fik et solidt comeback, hvor han på et presset Ajax-hold hovedsageligt havde defensive opgaver.

Med resultatet er Ajax seks point efter førende PSV Eindhoven. Til gengæld opretholdt danskerklubben afstanden på otte point ned til Feyenoord på tredjepladsen.

Tak, Norge! Fem danskere på nordisk drømmehold

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.