Annonce:
Annonce:

Danmarks nye fodbold-darling: Denne superstjerne hjælper mig

- Jeg nyder den aktuelle succes. Jeg har fået tiltro fra træneren og føler, jeg har grebet chancen, siger Kasper Dolberg om sit gennembrud i Ajax. Samtidig afslører han, at en hollandsk stjerne hjælper ham til træning

Kasper Dolberg scorede et smukt mål for Ajax i weekendens hollandske klassiker mod Feyenoord. Video: AP
Annonce:
Følg Fodbold

På mange måder er der store paralleller til Christian Eriksen og Kasper Dolbergs første tid i Ajax.

De blev hentet som sprudlende talenter, der stille og roligt skulle vænne sig til omgivelserne og udvikle sig på Ajaxs talentfabrik. De sprængte rammerne og udviklede sig med raketfart.

De startede begge på U19-mandskabet, røg med førsteholdet på vintertræningslejren, fik forlænget kontrakten hurtigt og blev efter en kort tid rykket i førsteholdstruppen, hvor de markerede sig som profiler.

Christian Eriksen har vist vejen. Han blev efter fire år solgt for 100 mio. kr. til Tottenham.

Nyder succesen
19-årige Kasper Dolberg er først lige begyndt opstigningen, der skal bringe ham ud på den store scene. Ikke nu, men om et par år, når han har fået fyldt værktøjskassen godt op.

Annonce:

Lige nu har han placeret sig i overhalingsbanen. Siden debuten i juli har Voel-knægten ikke set sig tilbage. Han har grebet chancen og manifesteret sig som fremtidens håb i den hollandske traditionsklub.

 Sæsonens facit på 16 kampe og otte scoringer havde hovedpersonen ikke i sin vildeste fantasi drømt om, da han i sommerpausen blev hevet op i førsteholdstruppen.

- Jeg nyder den aktuelle succes. Jeg har fået tiltro fra træneren og føler, jeg har grebet chancen. Men det har også stor betydning, jeg spiller på et godt hold, der altid skaber mange chancer, siger Kasper Dolberg til Ekstra Bladet.

Han erkender, at det er gået meget hurtigt de seneste måneder i Ajax.

- Siden jeg i sommer kom i førsteholdstruppen, havde jeg ikke forventet, jeg ville være, hvor jeg er i dag. Det glæder jeg mig utrolig meget over, siger Kasper Dolberg.

Annonce:

Lytter til Bergkamp
Den eksplosive udvikling har flere grene. Talentet, kulturen og træningsmiljøet er væsentlige faktorer, der er med til at få unge, sprudlende talenter til at præstere i en meget ung alder i Ajax. Og så betyder det meget, at Ajax er en klub, der har tradition for at ansætte tidligere topspillere i klubben.

Spillere, der kender kulturen og mentaliteten for, hvad der kræves for at blive en international topspiller. Marc Overmars sidder som sportschef og Dennis Bergkamp er assistenttræner i klubben.

- Dennis er med til træningsbanen hver dag. Han inspirerer mig meget. Når en spiller med så meget erfaring taler, er det klart jeg lytter efter, forklarer Kasper Dolberg om det 47-årige Ajax-ikon, som også havde en stor karriere i Arsenal og siden var et smut forbi Inter.

Helst på toppen
Kasper Dolberg er med Morten Olsens velkendte udtryk polyvant, anvendelig og fleksibel på flere positioner. Han kan spille på de to kanter og helt på toppen.

I Ajax har han fået spilletid som central angriber, og det passer ham rigtig godt.

- Jeg føler mig bedst tilpas som angriber. Det er her, jeg føler mine kvaliteter bedst kommer til udtryk, forklarer Kasper Dolberg, der er lykkelig i den hollandske millionby.

Annonce:

- Jeg kunne ikke forestille mig at være et bedre sted end Ajax. Jeg stortrives her, siger Ajax-kometen, der for nylig forlængede sin kontrakt med fem år – frem til 2021.

Ingen tanker om landsholdet
På mandag udtager Åge Hareide sin trup til landskampene mod Kasakhstan og Tjekkiet.

Kasper Dolberg er brandvarm. Landstræneren var i søndags på plads i Feyenoord, hvor han så Kasper Dolberg score mod Æresdivisions tophold.

Men lige nu gør Kasper Dolberg sig ingen forhåbninger om at få landsholdsdebut allerede i efteråret.

- Landsholdet er ikke noget, jeg spekulerer på. Jeg har fokus på at gøre mit bedste for Ajax. Resten er op til landstræneren.

- Men der er i forvejen mange om buddet og flere angribere, der har gjort det rigtig godt. Nicolai Jørgensen er topscorer her i Holland, Yussuf Poulsen gør det godt i Bundesligaen, mens Andreas Cornelius er stærk for FCK, forklarer Kasper Dolberg.

Dolbergs flotte sæson

Kasper Dolberg debuterede for Ajax 26. juli i Champions League kvalifikationen. Siden har den 19-årige angriber ikke set sig tilbage. Her er hans flotte statistik for sæsonen:

Æresdivisionen: 9 kampe – 5 mål.

Champions League kvalifikation: 4 kampe – 1 mål.

Europa League: 2 kampe – 1 mål.

U21-landsholdet: 1 kamp – 1 mål.

Antal kampe: 16 kampe – 8 mål.

 

Zlatans opfinder kæmpede for Dolberg: ’Så må I fyre mig!’

Geniale Dolberg sikrer Ajax point i klassiker

 Dolberg med flot assist i danskeropgør

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: