Dansk stortalent: Jeg savner Brøndby

Nikolai Laursen rykkede for et år siden fra Brøndby til hollandske PSV. Nu er han gået på sommerferie, og har altså dermed tid til at reflektere på den seneste sæson

Nikolai Laursen jubler sammen med Daniel Agger efter det sidste mål, som stortalentet scorede i Brøndby. (Foto: Lars Poulsen)
Nikolai Laursen jubler sammen med Daniel Agger efter det sidste mål, som stortalentet scorede i Brøndby. (Foto: Lars Poulsen)

Til Brøndbys U/19-kamp mod FC København i torsdags fangede D' BOLDs udsendte den danske PSV-spiller, Nikolai Laursen, der var tilbage i Danmark for at holde ferie og altså også for at støtte sine tidligere holdkammerater fra Vestegnen.

For godt et år siden slap de blågule fra Brøndby IF et af klubbens helt store talenter, da den dengang blot 17-årige Nikolai Laursen tog springet fra Danmark til Holland og nærmere bestemt storklubben PSV Eindhoven, hvis førstehold i år vandt Æresdivisionen på sidste spilledag.

Lukas Hradecky, Nikolai Laursen og Riza Durmisi jubler efter en sejr over FC Vestsjælland i forrige sæson. (Foto: Jens Dresling)
Lukas Hradecky, Nikolai Laursen og Riza Durmisi jubler efter en sejr over FC Vestsjælland i forrige sæson. (Foto: Jens Dresling)
 

I sin første sæson i det hollandske har Nikolai Laursen dels gjort sig på klubbens U/19-hold, hvor det blev til syv kampe og tre mål, mens det også har stået på optrædener i den næstbedste hollandske række, Jupiler League, for PSV Eindhovens U/21-hold, PSV Jong.

Her sluttede Laursen og resten af PSV-holdet på en 11. plads, og sine otte kampe omsatte Laursen til en scoring og en assist. Selv føler Laursen, at det har været en god første sæson i det hollandske, og at han har udviklet sig meget.

- Jeg synes, sæsonen i PSV har været god nok. I starten var der lidt med skader, men så er det blevet bedre. Jeg har udviklet mig rigtigt godt. Især mentalt, teknisk og taktisk. Jeg har udviklet mig helt vildt meget, synes jeg.

Efter sommerferien skal den unge, venstrebenede offensivspiller så forsøge at bygge yderligere på sit spil, så han en dag kan imponere førsteholdstræner, Phillip Cocu, så meget, at det bliver til minutter på Phillips-klubbens førstehold, og direkte adspurgt mener Laursen ikke, at det er urealistisk, at førsteholdsfodbold kan komme på tale allerede i den kommende sæson.

- Man går altid efter det (førsteholdsfodbold, red.), men jeg tager det stille og roligt. Jeg har fire år tilbage (af hans kontrakt, red.), så jeg tager det bare, som det kommer.

- De har helt styr på min udvikling, og jeg prøver bare at gøre det så godt som muligt. Det er realistisk med spilletid for førsteholdet i den kommende sæson. Jeg synes, jeg gør det godt, men det er førsteholdstræneren, der bestemmer, og vi tager det stille og roligt.

Nikolai Laursen og Teemu Pukki i godt humør. (Foto: Jens Dresling)
Nikolai Laursen og Teemu Pukki i godt humør. (Foto: Jens Dresling)
 

Selvom angrebstalentet torsdag satte sine penge på en Brøndby-sejr i U/19-derbyet, måtte de blågule tage til takke med uafgjort. Det var dog dejligt at være tilbage og se de gamle holdkammerater spille.

- Det er dejligt at være tilbage i Danmark og at have ferie. Jeg savner selvfølgelig at spille herude i Brøndby. Man savner jo dem, man har spillet med hele livet, så det er klart, at jeg ville gerne have spillet sådan en kamp. Det er altid specielt.

- At spille mod de bedste, og at spille mod en klub, vi ikke så godt kan lide men stadig har nogle venner i (FC København, red.), det er specielt.

Daniel Agger kommer ikke til at kede sig efter sit karriere-stop. Den nu tidligere landsholdsanfører har mange jern i ilden. Blandt andet en tattoo-virksomhed med Hummel-ejer, Christian Stadil. (Foto: Jonas Olufson) Sport og Spil Så meget har Agger tjent – og her er hans fremtid

Daniel Agger er færdig med fodbold. Også uden for banen. (Foto: Jan Sommer) Landsholdsfodbold - 10. jun. 2016 - kl. 21:50 Agger: Jeg er færdig med det her cirkus

11 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere