Dolberg scorer i sikker Ajax-triumf

Kasper Dolberg fik scoret en enkelt gang, da Ajax ude slog ADO Den Haag med 5-1

Arkivfoto: Imago Sport.
Arkivfoto: Imago Sport.

Den danske angriber Kasper Dolberg har været lidt udskældt i denne sæson for ikke at være skarp nok foran mål, men søndag satte han alligevel sit tiende ligamål i sæsonen ind.

Dolberg stod for Ajax' fjerde scoring i sejren på 5-1 i udekampen mod ADO Den Haag.

Hjemmeholdet kom ellers i front efter 36 minutters spil, men allerede inden pausen havde mesterskabsaspiranterne vendt kampbilledet på hovedet.

Donny van de Beek udlignede et par minutter efter åbningsmålet, og kort før pausefløjt udnyttede Dusan Tadic et straffespark.

Kampen forblev spændende indtil et kvarter før tid. Først gjorde Hakim Ziyech det til 3-1, og i det 78. minut lukkede Dolberg reelt kampen med målet til 4-1.

Kort efter blev den 21-årige angriber skiftet ud, mens Lasse Schöne kort før Dolbergs scoring var kommet på banen.

Ziyech fik lov til at runde målfesten af.

Med målet har Dolberg nu lavet 10 kasser i 17 ligakampe i sæsonen, som han indledte med en skade. Derudover har han budt ind med tre assister.

Dolberg og Schöne fik samtidig lidt hjælp i mesterskabskampen fra en af landsholdskammeraterne i skikkelse af Feyenoord-angriber Nicolai Jørgensen.

Den tidligere FC København-spiller scorede Feyenoords enlige mål i 1-1-kampen ude mod topholdet PSV Eindhoven.

Det betyder, at Ajax nu kun er to point efter PSV i toppen af Æresdivisionen.

Nicolai Jørgensen bragte Rotterdam-klubben i front 20 minutter før tid, på trods af at holdet var blevet reduceret til ti mand med en halv time igen.

Føringen holdt dog kun to minutter, da Hirving Lozano sikrede PSV det ene point.

Kasper Dolberg i kamp mod Real Madrid i sidste uge. Foto: Wolfgang Rattay/Ritzau Scanpix Holland Dolberg taler ud: - Jeg var bange

Kasper Dolberg er i god form, men træneren håber, at hans skadesproblemer forsvinder. Foto: imago/Pro Shots/ All Over Press Holland Forklarer Dolberg-vragning: - Han har problemer

Kasper Dolberg får igen ros i Holland. Foto: Ritzau/Scanpix/STANLEY GONTHA Holland Hot i Holland: - Det er den gamle Dolberg

2 kommentarer
Vis kommentarer