Dolbergs dilemma: Kæmpebud kan tvinge ham væk fra Ajax

Det er planen, at Kasper Dolberg også skal spille i Ajax i den kommende sæson, men lander der et gigantisk bud på hollændernes bord, har de tradition for at sælge

Kasper Dolberg kan blive solgt til sommer, hvis Ajax modtager et gigantisk bud på ham fra en af storklubberne. Foto: AP.
Kasper Dolberg kan blive solgt til sommer, hvis Ajax modtager et gigantisk bud på ham fra en af storklubberne. Foto: AP.

Ajax er en af Europas største talentfabrikker.

Strategien er som en åben bog. Klubben henter billige unge talenter, udvikler dem og giver dem chancen på førsteholdet.

Når de har vist niveauet over en længere periode, skal de sælges, så det hele kan starte forfra igen.

Sådan går det med de fleste, der har været gennem Ajax-skolen og leveret på klubbens førstehold. Og sådan går det også med Kasper Dolberg. Spørgsmålet er bare hvornår!

Det er ifølge Ekstra Bladets hollandske kilder på ingen måder planen, at den danske komet skal sælges allerede til sommer efter blot ét år på førsteholdet.

Men 18 scoringer på nuværende tidspunkt i sin debutsæson giver uden tvivl genlyd overalt i Europa.

Kasper Dolberg, der scorede én gang, da Ajax torsdag sendte FCK ud af Europa League, er langtfra et ukendt navn for storklubbernes talentspejdere ude på den store scene i Europa.

Da Ekstra Bladet for tre uger siden interviewede Liverpool-manager Jürgen Klopp, sagde han med et stort smil på læben: Hvem kender ikke Kasper Dolberg!

Solgte Milik efter gigantbud
Selv om Kasper Dolbergs fremtidsplaner handler om at fortsætte sin udvikling stille og roligt også i næste sæson, kan de planer blive spoleret af et stort millionbud på danskeren.

Det er næsten umuligt at planlægge i fodboldens verden, selv om det giver god mening, hvis Kasper Dolberg skæver lidt til Christian Eriksens år i Ajax.

Fynboen blev stamspiller, profil og til sidst solgt til Tottenham efter mere end tre sæsoner på førsteholdet.

Så længe er det slet ikke sikkert, at Dolberg får lov at være i klubben.

Hollandske kilder med stor indsigt i Ajax slår over for Ekstra Bladet fast, at traditionsklubben er sådan indrettet, at hvis tilbuddet er stort nok, slår man til.

Det bedste eksempel i den retning er faktisk fra sidste sommer, hvor polakken Arkadiusz Milik slet ikke skulle sælges.

Han var hentet i 2014 i Bayer Leverkusen godt nok for et beløb tæt ved 20 mio. kr. Nu var han godt på vej til at ramme et mere stabilt niveau efter en ujævn periode.

Men da Napoli bankede på døren med en check på 35 mio. euro – 262 mio. kr. – sagde Ajax-ledelsen ja tak til pengene og farvel til polakken.

For ingen i den hollandske traditionsklub havde ventet, at prisen Milik lå på det niveau, men italienerne havde penge efter salget af Higuaín til Juventus og skulle bruge en afløser.

Det samme kan ske om få måneder med Kasper Dolberg, hvis en af de pengestærke klubber byder på ham.

Klogt at blive ét år mere
Morten Bruun, der er ekspert på en af tv-stationerne, er slet ikke i tvivl om, hvad Dolberg skal gøre ud fra et sportsligt perspektiv:

- Så skal han spille videre i Ajax også i næste sæson. Her er der garanti for fast spilletid og for, at han fortsat kan udvikle sig i en positiv retning.

- Derfor giver det god mening, at han har forlænget sin kontrakt med klubben. Men jeg kan sagtens se dilemmaet, hvis der kommer et stort bud på ham fra en topklub.

- Risikoen for ham ved at skifte til en større klub på nuværende tidspunkt er indlysende: Han har ingen garanti for spilletid og fortsat udvikling. Man kan sige, at sporene skræmmer i forhold til eksempelvis Vincent Janssen.

Den hollandske angriber blev i sin første sæson i AZ topscorer i Æresdivisionen og solgt til Tottenham, hvor han nu spiller meget lidt.

- Men omvendt kan Kasper Dolberg jo heller ikke leve sit liv efter, hvordan det er gået for Vincent Janssen, pointerer Morten Bruun, ekspert på en af tv-stationerne.

Se også: Derfor er Dolberg kongen af Amsterdam

Se også: Iskold Boilesen pebet ud: Fik Ajax-gave i smug

Se også: Ståles melding efter exit: Må sige farvel til flere nu

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen