Dolbergs møgsæson: - Jeg er ikke tilfreds

Efter en fantastisk første seniorsæson i Ajax har Kasper Dolberg haft svært ved at få det til at spille i denne sæson. Angriberen, der tilmed er skadet nu, erkender, at det ikke har været godt nok

Her scorer Dolberg på straffe. Video: AP/SNTV

Der er en VM-slutrunde til sommer, som alle danske fodboldspillere selvsagt gerne vil være en del af, og en af de spillere, der er i fare for at misse slutrunden, er angriber Kasper Dolberg fra Ajax.

Den 20-årige angriber havde en utrolig første seniorsæson hos hollænderne, hvor han scorede det ene flotte mål efter det andet og scorede seks gange i Europa League, men i denne sæson har det ikke været lige så godt, og nu er han tilmed blevet skadet, så han misser kampe i januar og februar.

Danskeren har i dele af denne sæson stået bag rutinerede Klaas-Jan Huntelaar, og med fem mål i ligaen og tre i pokalen har han ikke nået højderne fra sidste sæson.

Der erkender Kasper Dolberg også selv.

- Jeg er ikke tilfreds med det, jeg har vist i de sidste seks måneder. Jeg skal være bedre. Jeg er nødt til at have større indflydelse på kampene og holdets opspil, og så skal jeg lave flere mål. Det er det, jeg skal stå for, siger danskeren i et interview med Het Parool.

Foto: Imago/Pro Shots/ All Over Press
Foto: Imago/Pro Shots/ All Over Press
 

Kasper Dolberg fortæller, at han stadig kæmper med at omstille sig fuldt ud til livet som fuldblodsangriber, kendt som 9'er i dagens fodboldsprog. I Silkeborg var Kasper Dolberg kantspiller, inden Ajax altså valgte at omskole ham, da han rykkede til Holland i sommeren 2015.

- For en angriber handler det hele om at score mål. Man skal være selvisk på en måde - ikke at man ser bort fra holdkammeraterne, men man skal altid vurdere sin egen chance, og man skal altid forsøge at komme i målscorende situationer, siger den danske angriber.

Ajax ligger aktuelt nummer to i den hollandske Æresdivision - fem point efter topholdet PSV.

Hareide taler ud om VM-succesen – ’spillerne var bange’