Droppede fredagsslikket - solgt for rekordbeløb

17-årige Victor Jensen, som FC København for 26 millioner kroner har solgt til Ajax, er en fremragende tekniker, og så har den rette mentalitet. Tidligt tog han fodbolden mere seriøst end mange af sine jævnaldrende

Victor Jensen i FCK-træningsdragt inden skiftet til Ajax. Foto: Lars Poulsen
Victor Jensen i FCK-træningsdragt inden skiftet til Ajax. Foto: Lars Poulsen

Allerede da den kommende Ajax-spiller Victor Jensen var barn, var han en, man lagde mærke til. Han kunne sparke med begge ben, han kunne score mål, og drengene fra parallelklassen talte aldrig om, at de skulle spille imod Hvidovre, hans daværende klub. De skulle spille imod Victor. Han havde ganske enkelt noget særligt.

- Men herregud, det er der jo mange drenge, der har som syv-otte-årige, siger Victor Jensens far Michael til Tipsbladet.

Michael Jensen fremhæver i stedet den dedikation, som hans søn på eget initiativ viste i en tidlig alder som en af forklaringerne på den udvikling, der har gjort, at Victor Jensen netop er blevet solgt for et beløb, som ifølge Ekstra Bladets oplysninger ligger på 26 millioner kroner.

- Han har meget tidligt været meget målrettet. Der var nogle enkeltstående situationer, hvor den anden træner, Dennis, og jeg blev lidt overraskede. Vi var engang på en fodboldtur, hvor alle de andre drenge imellem kampene løb rundt på den skole, vi boede på, og spillede fodbold på asfalten ude i gården. Det ville Victor ikke, for han skulle ikke risikere at løbe ind i en skade.

- Omkring 10-12 års alderen blev han mere selektiv omkring slik og sodavand. Han begyndte at blive fokuseret på, om det nu også var nødvendigt at blande for 80 kroner fredagsslik. Så han var måske foran de andre, hvad angår at tænke på de ting, der ligger uden for banen, siger Michael Jensen.

Victor Jensen med bolden. Foto: Lars Poulsen
Victor Jensen med bolden. Foto: Lars Poulsen
 

Også lederen af FC Københavns talentafdeling, Sune Smith-Nielsen, fremhæver Victor Jensens seriøsitet.

- Når Victor har trænet, har det altid været med fokus. Når han står på træningsbanen, er han lydhør og god til at stille træneren spørgsmål, hvis der er noget, han savner svar på. Og så er der træningen uden for banen, hvor Victor altid har været seriøs med at passe sin video – se sig selv på video, evaluere sig selv, opsøge feedback fra trænerne. Han har været utroligt flittig i styrkerummet; så tidligt han måtte, gik han derned, siger FCK-lederen til Tipsbladet.

Læs hele portrættet af dansk fodbolds nyeste stortalent Victor Jensen og hør historien om hans talent, hans dedikation og hans evne til at bruge begge ben i Tipsbladet, der er på gaden i dag.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

I Tipsbladet fredag får du også:

- Optaktsartikel til U/21-EM om det danske hold uden stjerner

- Portræt af Italiens U/21-stjerne, 18-årige Gianluigi Donnarumma

- Optakt til Confederations Cup

- Interview med Niels Christian Holmstrøm om Champions League-strukturen

- Portræt af Manchester Citys faldne stjerne Joe Hart

- En fortælling om fodbold og fædre

- Interview med Thomas Enevoldsen om den amerikanske drøm

- Spiltips

- Resultater

Se også: FCK smadrer transferrekord: Her er prisen på Ståles unge darling

Se også: FCK tjener kassen - sælger stortalent til Ajax

Direktør Dan Mose Andersen må svinge fyringskniven. Foto: Ernst van Norde Esbjerg - 29. maj. 2017 - kl. 16:51 Barsk alvor i Esbjerg: Nu deles der fyresedler ud

10 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere