Eftertragtet i Premier League: Derfor blev dansk topscorer ikke solgt

- Newcastle ville rigtigt gerne have ham og gjorde rigtigt meget for at få det til at lykkes, men Feyenoord holder på Jørgensen indtil sommer, forklarer Mikkel Nissen

Nicolai Jørgensen er i gang med sin sidste halvsæson for Feyenoord, mener hans agten Mikkel Nissen. Foto: Ritzau Scanpix
Nicolai Jørgensen er i gang med sin sidste halvsæson for Feyenoord, mener hans agten Mikkel Nissen. Foto: Ritzau Scanpix

Aktiviteten var hektisk i den sidste træk fra vinterens transfervindue, men Nicolai Jørgensen kom ikke til at rejse over kanalen fra Holland til England, før det smækkede i.

I Feyenoord satte man nemlig med stor beslutsomhed hælene i over Premier League-klubben Newcastle, der ellers var klar til at gribe dybt i tegnebogen for at hente sidste sæsons topscorer i Æresdivisionen.

Så dybt, at han ifølge Ekstra Bladets oplysninger var blevet Danmarks dyrest handlede spiller nogensinde og altså solgt til et trecifret millionbeløb.

Det sidste vil angriberens agent, Mikkel Nissen, dog ikke kommentere.

- Jeg kan bekræfte, at særligt Newcastle rigtigt gerne ville have ham og gjorde rigtigt meget for at få det til at lykkes. Der var også andre Premier League-klubber i spil, men Newcastle var de mest ihærdige.

- Men Feyenoord stod imod. De ville bare ikke sælge ham i dette transfervindue og vil først kigge på det til sommer, siger han og finder det positive i situationen:

Feyenoord VILLE ikke sælge. Foto: Lars Poulsen
Feyenoord VILLE ikke sælge. Foto: Lars Poulsen
 

- At Nicolai er så vigtig for dem, at de står imod på den måde, siger jo alt om, hvor højt de både værd- og værdisætter ham. Det er glædeligt men også fortjent.

Mikkel Nissen er overbevist om, at Nicolai Jørgensen til sommer har mulighed for at hæve sin løn i pund i stedet for euro, hvis det er den vej, han vil gå.

- Allerede i sommer var der interesse fra adskillige Premier League-klubber, men der ville Feyenoord slet ikke høre tale om det. Dengang stod de jo også for at skulle spille Champions League for første gang i mange år.

- Det var også fint nok, for samtidig var Nicolai selv godt tilpas i klubben efter sin fine sæson som topscorer og ønskede egentlig ikke et skifte.

- Men nu er han klar til at tage næste skridt Det er altid en balance at finde det rigtige tidspunkt til at drage videre, men jeg tror, vi finder en løsning til sommer. Så har Feyenoord også haft tid til at kigge efter en afløser.

Nicolai Jørgensen: Jeg var aldrig tæt på at skifte til Newcastle

Transfervinduet lukket: Få det store overblik her