Holland hylder dansker-hattrick: - Det var hævn

Nicolai Jørgensens hattrick skaber overskrifter i hollandske medier, men der spekuleres i, at hans værdi er mindre nu, end da han var tæt på Newcastle sidste år

Følg Fodbold

Han blev topscorer i den hollandske Eredivisie med 21 mål i sommeren 2017, men siden har den danske angriber Nicolai Jørgensen haft det lidt sværere i sin klub Feyenoord.

10 mål i sidste sæson, blev fulgt op med et skuffende VM og en skade, der har holdt ham ude i de første måneder af den nye sæson, men torsdag aften var Nicolai Jørgensen så for alvor tilbage, da han scorede hattrick i pokalsejren på 5-1 mod ADO Den Haag.

Målene betyder, at danskerens navn optræder i overskrifterne i hollandske medier.

'Feyenoord fjerner klassiker-plet takket være glansrolle til Jørgensen', lyder det i  overskriften hos det store fodboldmedie Voetbal International, der selvfølgelig henviser til weekendens 0-3-nederlag mod Ajax.

Jørgensen giver bolden et bid efter en af sine scoringer. Foto: Ritzau/Scanpix/Pro Shots Photo Agency
Jørgensen giver bolden et bid efter en af sine scoringer. Foto: Ritzau/Scanpix/Pro Shots Photo Agency
 

- Nicolai Jørgensen lignede i starten ikke en, der havde dagen, men viste sig at være den absolutte stjerne, lyder det videre.

- Der var tale om hævn fra Jørgensens side, for han korrigerede nogle fejl fra starten af kampen.

- Jørgensen ser ud til at være på vej tilbage igen, efter han har misset en stor del af sæsonstarten med en skade, skriver mediet.

'Feyenoord med hattrick af Jørgensen for stærke for ADO', lyder overskriften hos den store avis Algemeen Dagblad.

 

- Nicolai Jørgensen var med med et hattrick den store spiller, lyder det videre.

- Det blev ikke et fjerde mål, for han fik en publikumsudskiftning af træner Giovanni van Bronckhorst, lyder det videre med hentydning til byttet i det 82. minut - minuttet efter hattricket blev fuldført.

'Jørgensen blev endnu en gang Feyenoords frelser', lyder overskriften hos De Volkskrant, der fokuserer på danskerens transferværdi.

Nu indrømmer træneren: Dansk topscorer vil til Premier League

Vil smadre klubrekorden for dansker: 'Der er stor interesse for ham'

 

- Ajax vil utvivlsomt tjene mange millioner næste år, når Mathijs de Ligt og Frenkie de Jong sælges, men hos Feyenoord er markedsværdien langt mindre.

- Jørgensen kunne være skiftet til Newcastle for 135 millioner kroner sidste år, men på grund skaderne, så vil den danske angriber nu indbringe langt færre penge, lyder det.

Også hos Foxsports og Voetbalzone er der fokus på 'hattrick-helten' Nicolai Jørgensen i overskrifterne, og sidstnævnte brillerer med det stærke foto af Jørgensen, der bider i bolden efter en af scoringerne.

 

Det er tredje sæson i træk, at Feyenoord slår ADO Den Haag ud af pokalen efter 2-0 i 2017 og pudsigt nok samme 5-1-sejr i 2016, og træner Giovanni van Bronckhorst er også godt tilfreds med, at sæsonens eneste titelhåb holdes i live.

- Vi gik ikke i panik efter deres tidlige mål. Vi fortsatte med at spille fodbold og var målsøgende, og det var et godt resultat, siger van Bronckhorst til De Telegraaf.

Træneren er naturligvis glad for danskerens hattrick, men peger på, at han kunne have scoret endnu flere.

- Vi burde have taget føringen i indledningen efter de to store chancer til Nicolai Jørgensen, men i stedet kom vi bagud, og det skulle vi reagere på.

- Der var gode angreb, og vi er tilbage. Det er det vigtigste, siger van Bronckhorst.

1/8-finalerne spilles 18-20. december i år, og det er lørdag, der trækkes lod til turneringen, hvor Ajax fortsat er med ligesom Feyenoord, mens PSV Eindhoven er ude af turneringen.

Udover hattricket mod ADO Den Haag har Jørgensen spillet fem kampe og scoret en enkelt gang siden VM-slutrunden i sommer. Efter en af de danske kampe her overvejer FIFA nu at ændre VM-reglerne, som du kan læse om her.

Dansk kamp skræmmer: Overvejer nye VM-regler

Fra syg søn og testikelkræft til kæmpe-job i Brøndby

Fodboldeksperter: Sådan ser landsholdet ud ved EM i 2020

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind