Hollandsk legende: Jørgensen er ligaens bedste

Søndag mødes Ajax og Feyenoord i et opgør, der potentielt kan blive afgørende for, hvor det hollandske mesterskab ender henne

SNTV: Danskeren bomber kasser ind.

Det er ved at være længe siden, Feyenoord har været hollandske mestre. Den sidste titel skal vi helt tilbage til 1999 for at finde. Med 13 mål fra en 22-årig Jon Dahl Tomasson på holdet vandt Feyenoord ligaen med 15 point ned til de overraskende to'ere fra Willem II. Tomasson scorede 13 gange for klubben i den sæson.

18 år senere er Feyenoord med en ny dansk profil i form af Nicolai Jørgensen på mesterskabsskurs. Man er seks point foran søndagens modstandere fra Kasper Dolbergs Ajax, mens der er otte point ned til PSV. Søndagens topkamp udspiller sig på Amsterdam Arena, men selvom Feyenoord ikke har vundet ude mod Ajax i næsten 12 år, tror den tidligere Feyenoord-angriber og Æresdivision-topscorer Pierre van Hooijdonk på, at mesterskabet bliver afgjort.

- Jeg forventer, at ligaen bliver afgjort søndag, for jeg tror, at Feyenoord vinder. Ajax skal bruge tre point, for man skal både fokusere på at holde Feyenoord i snor, mens PSV også truer bagfra. Selv hvis det bliver til nederlag, er Feyenoord stadig tre point foran med en væsentlig bedre målforskel, og da Ajax stadig har kampe i Europa mod Schalke og en svær udekamp mod PSV tilbage, vil fordelen fortsat være hos Feyenoord, men jeg tror på en endelig afgørelse, siger Van Hooijdonk, der i dag er ekspert på hollandsk TV, til Tipsbladet.

Nicolai Jørgensen har vist stor målnæse i Holland. Foto: All Over Press
Nicolai Jørgensen har vist stor målnæse i Holland. Foto: All Over Press
 

Kampen bliver også et dansk opgør om topscorertitlen, da Ajax' 19-årige Kasper Dolberg står noteret for 13 mål, mens Feyenoords 26-årige Nicolai Jørgensen topper topscorerlisten med 19 ligamål, mens han også er nummer to på assistlisten med 10 af slagsen. Ligesom de fleste andre har Pierre van Hooijdonk også været imponeret af Kasper Dolbergs gennembrud i Æresdivisionen og Europa League i denne sæson.

- Dolberg er et meget stort talent. Jeg er slet ikke i tvivl om, at han kommer langt. På dette Ajax-hold med Bertrand Traoré og Amin Younes på kanten får han ikke meget hjælp, da de ikke skaber så meget for ham.

Det er dog Nicolai Jørgensen, der får de helt store fra roser fra den i dag 47-årige Van Hooijdonk, der scorede 52 mål i 61 ligakampe for Feyenoord mellem 2001 og 2003, inden han kom tilbage til klubben i 2006 og spillede én sæson, inden han lagde støvlerne på hylden.

- Han har tidligere været udenlands, og han har en god alder og er meget fysisk stærk. Han er god for holdet. Han giver holdet en pause, når der er brug for det, fordi han holder godt på bolden. Han scorer mange mål og skaber også meget. Han har været den mest værdifulde spiller i ligaen i denne sæson.

Læs fortællingen om topkampen i Holland mellem Ajax og Feyenoord samt Nicolai Jørgensens topscorerkapløb i TIpsbladet fredag.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil her.

Holland - 13. mar. 2017 - kl. 20:30 Topscorertitel kan gøre ustyrlig angriber til Danmarks dyreste

Fra La Liga til den japanske 2. division. Den kan Nicklas Bendtner alligevel ikke stikke, men det var hvad Michael Laudrup gjorde i sommeren 1996. Foto: Claus Lunde Sport og Spil Chokeret over Bendtners valg? Her er ti andre gakkede danske transfers

TV: Nicolai Jørgensen scorer to gange på tre minutter:

 

I Tipsbladet fredag får du også:

- Kæmpe analyse: Superligaens brug af egne talenter og udlændinge

- Interview med kæmpeklubben Hammarbys nye danske træner Jakob Michelsen

- En Stille Trænersnak med Kent Nielsen

- Analyse: Hvor god er Nicolai Jørgensen, hvis han bliver topscorer i Holland?

- Historien om Argentinas uforklarlige angrebsvalg Lucas Pratto

- Spiltips

- Resultater

Se også: Eks-FCK-stjernens store nedtur: ’Jeg er som et dødt spøgelse'

Jan Vertonghen kigger forstenet ud i luften, da FCK har kvalificeret sig til Champions League. Foto: All Over Sport og Spil FCK’s tidligere møder med Ajax – dramaer, skæbnekampe og mirakler

Nicklas Bendtner i hastigt trav sammen med spillerkoordinator Harald Pedersen. Danskeren har netop spist 'lunsj' i 'familjerestauranten' under tribunen. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Ekstra Bladet i Trondheim: Sådan er Bendtners nye ydmyge liv

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen