Iskold Dolberg lukker munden på sur legende

Den danske angriber scorede søndag for anden gang på to uger for Ajax, der slog Sparta Rotterdam 2-0

Se Dolbergs scoring til 2-0 og Bertrand Traores imponerende dribleturs-, nærmest Zlatans Ajax-perle-agtige kasse til 1-0. (Video: SNTV)

Kasper Dolberg er så småt ved at genfinde målformen for Ajax Amsterdam.

Søndag scorede den 19-årige dansker et enkelt mål, da bundholdet Sparta Rotterdam blev slået 2-0 i Amsterdam.

Kort efter pausen nettede Dolberg for tiende gang i den hollandske liga efter en bolderobring langt fremme på banen af den danske landsholdskollega Lasse Schöne.

Kasper Dolberg får stor kritik af den tidligere topscorer i den hollandske liga. Foto: All Over Press Holland - 12. feb. 2017 - kl. 15:54 Legende langer ud efter Dolberg: Hvorfor spiller han?

Bolden endte hos marokkanske Hakim Ziyech, der med en aflevering skråt bagud fandt den danske spidsangriber, som fra tæt hold sikkert prikkede Ajax på 2-0.

Umiddelbart før pausen havde Bertrand Traore bragt hjemmeholdet foran.

Dermed lukkede Kasper Dolberg effektivt munden på legenden Wim Kieft, der inden kampen havde langet ud efter danskeren.

-Jeg undrer mig over, hvorfor Dolberg får så lang snor af Peter Bosz (Cheftræner i Ajax, red.). Jeg ved ikke, om han er fysisk eller mentalt udmattet. Det kan ske for selv den bedste. Men de har en mand som Mateo Cassierra gående rundt. Han er en udmærket angriber, men han får ikke en chance, skrev Kieft i sin klumme i Telegraaf.

Dolber har genfundet formen for Ajax. Foto: All Over Press
Dolber har genfundet formen for Ajax. Foto: All Over Press
 

Dolberg fik sit gennembrud i efteråret, hvor han scorede en hel del spektakulære mål for Ajax. Han fik samtidig sin debut på landsholdet i en VM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan.

Kort efter meldte måltørken sig, og først for nylig kom den tidligere Silkeborg-spiller atter på måltavlen. Det skete, da Ajax for to uger siden slog Den Haag med 3-0.

Med sine ti mål i ligaen er Dolberg delt topscorer i Ajax sammen med Davy Klaassen.

Æresdivisionens største målsluger er i øjeblikket Feyenoord-danskeren Nicolai Jørgensen med 15 træffere.

Se også: Ajax-træner forsvarer Dolberg: Vi spiller meget bedre med ham

Kasper Dolberg ligner en ung mand med en fremtid på fodboldtoppen. Foto: Getty Images Holland - 8. feb. 2017 - kl. 18:03 Stjerne vild med supertalentet: Dolberg kommer til at koste kassen!

En smuk symbolik på den gyldne periode, der grundlagde Ajax som danskerklub. Søren Lerby, Henning Jensen og Frank Arnesen lufter sæsonens pokaler i  1979. Polfoto Sport og Spil Derfor vælger Ajax danskere: Fra stjernestunder til forræderi og karrierestop

48 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere