Annonce:
Annonce:

Jørgensen i ekstase: Vinder mesterskabet i sidste runde

Nicolai Jørgensen og resten af Feyenoord har søndag hevet guldet hjem til klubben for første gang siden 1999. Rotterdam-klubben fejrede mesterskabet med 3-1 på hjemmebane

Se målene og festen her (Video: AP/IMG)
Annonce:
Følg Fodbold

Rotterdam er i ekstase. Feyenoord er mestre for første gang i 18 år.

Med en sejr søndag over Heracles kunne Feyenoord kalde sig hollandske mestre - og med scenen helt på plads på hjemmebanen De Kuip, kunne Nicolai Jørgensen og resten af de rød-hvide fejre guldet under en skyfri himmel efter en flot kamp.

Og hjemmeholdet vidste godt, hvad der var på spil...

Efter blot 38 sekunder havde hjemmeholdet sat sig på en solid guldkurs, da Dirk Kuyt kunne bringe Feyenoord foran.

Og der gik ikke mere end 11 minutter, før Dirk Kuyt igen kunne øge føringen yderligere og sikrede Feyenoord en 2-0 føring i 12. minut.

Anden halvleg startede dog ikke ligeså nemt ud som første, og der gik ikke længe, før en skade ramte den 23-årige Terence Kongolo, der måtte bæres ud fra banen og dermed misse resten af mesterskabsfesten på stadion, ind kom i stedet Miquel Nelom.

Annonce:

De store chancer var der dog rigeligt af, og Nicolai Jørgensen øjnede da også, at kunne lægge et ekstra mål i sæson-totalen i 62. minut, men det lykkedes ikke for den tidligere FCK'er, da akkurat missede hovedstødet på et flot indlæg fra Steven Berghuis.

Chancen fik han dog igen, da der sent i anden halvleg blev fløjtet straffespark mod danskeren. Det blev dagens mand i skysovs Dirk Kyut der sparkede fra pletten, og han kunne dermed sende guldet endeligt til klubben. Og dermed selv score hattrick på hjemmebane foran tusindvis af ellevilde fans.

Heracles nåede dog at få en smule oprejsning, da Peter van Ooijen scorede i 89 minut.

Sidst guldet landede i Rotterdam-klubben var i 1999. Det er Feyenoords 15. mesterskab. Sidste år endte de på en tredjeplads.

En stor del af succesen kan også tilskrives Nicolai Jørgensen, der med 21 mål kan kalde sig Æresdivisionens topscorer.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Nicolai Jørgensen er den hollandske ligas topscorer med 21 mål. Her i tidligere aktion for Feyenoord. Foto: All Over Press
Nicolai Jørgensen er den hollandske ligas topscorer med 21 mål. Her i tidligere aktion for Feyenoord. Foto: All Over Press
 

Jørgensen var ikke den eneste dansker i aktion i den hollandske Æresdivision søndag.

Annonce:

I Tilburg var Kasper Dolberg i aktion mod Willem II. Guldet var ikke uden for rækkevidde for Dolberg og resten af Ajax, der stadig havde en chance for at snuppe guldet, hvis Feyenoord dummede sig hjemme.

Dolberg gjorde dog også sit bedste, og var endnu en gang på pletten og kunne bringe sit hold foran i 38. minut. Det var Dolbergs 16. mål i sæsonen.

Ajax, der til pausen godt kunne se, at Feyenoord nok havde hevet mesterskabet hjem med den solide 2-0 føring, tog kampen med ophøjet ro, men kunne i anden halvleg på mål fra Davinson Sanchez og Davy Klaassen sikre sig sejren over Willem II med cifrene 1-3.

Mon ikke Amsterdam-holdet gemmer lidt af kræfterne til den kommende Europa League-finale, som holdet skal spille 24. maj mod Manchester United i Stockholm.

Dolberg skriver historie: Snupper fornem rekord

Det bliver vanvittigt: 250.000 mennesker klar til at hylde Nicolai

Derfor vælger Ajax danskere: Fra stjernestunder til forræderi og karrierestop

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare får vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: