Krigslignende tilstande i danskerklub

Feyenoord-fans stødte lørdag formiddag sammen med politiet i Rotterdam forud for De Klassieker mod Ajax søndag

Feyenoord-fansene smed fyrværkeri efter politiet

Feyenoord er kendt for sine entusiastiske fans, men lørdag gik det over gevind, da en gruppe kom i klammeri med politiet nær klubbens træningsanlæg.

Nicolai Jørgensen og holdkammeraterne havde afsluttende træning forud for søndagens brag mod Ajax, og det har fansene for vane at markere med et solidt fremmøde. Også sidst de to hold mødtes, hvor byens borgmester, Ahmed Aboutaleb, efterfølgende var vred over, at fansene ikke overholdt gældende coronarestriktioner.

Derfor var politiet forberedt og talstærkt til stede, hvilket fansene ikke lod til at bryde sig synderligt om.

Som det fremgår af flere videoklip, angreb fansene politiet med kasteskyts og fyrværkeri.

Det bekræfter en talskvinde fra politiet over for De Telegraaf, hvor det - ikke overraskende - også meldes, at coronarestriktionerne blev brudt.

Ifølge avisen er fem personer anholdt, men det har politiet endnu ikke bekræftet.

Flere eksplosioner
Slagsmålet med politiet sker efter episoder, hvor først to Feyenoord-beværtninger blev ramt af eksplosioner, og siden blev en Ajax-relateret café i Amsterdam ramt af et lignende angreb.

Ifølge politiet har der været tale om kraftigt fyrværkeri, men det er endnu ikke endeligt bekræftet, at eksplosionerne har relation til kampen mellem Feyenoord og Ajax på De Kuip i Rotterdam søndag.

En 21-årig mand fra Amsterdam er indtil videre blevet anholdt for at være involveret i en af eksplosionerne i Rotterdam.

Ajax er allerede suveræn mester inden de sidste tre runder, mens Feyenoord kæmper for europæisk fodbold på femtepladsen.