Målmands hælscoring gav gåsehud: Nu kan han snyde verdensmester

Billedet af Martin Hansens hælscoring kan blive årets sportsøjeblik i Holland foran stjerner som atletik-verdensmesteren Dafne Schippers, cykelrytteren Tom Dumoulin og fodboldstjernen Robin van Persie

Se den danske målmand sindssyge hælmål, der nu kan sikre ham en pris i Holland (APTV)

Sportsåret 2015 er ved at nærme sig slutningen, og det betyder masser af kåringer verden over, og det er ikke kun i Danmark, at danskere kan vinde priser.

I Holland er den danske hælsparkende fodboldmålmand Martin Hansen blandt 10 sportsbilleder, der kandiderer til at blive udnævnt til 'Årets sportsøjeblik i Holland'.

- I anden spillerunde førte PSV 2-1, da ADO-keeperen Martin Hansen gik med frem i den afsluttende fase og med et hælmål sikrede sit hold et point. Inden for få minutter kunne 'Hansens hæl' ses over hele verden, lyder det i nomineringen af danskeren (se det vilde hælmål af målmanden i i tv-klippet over artiklen)

Det er det hollandske medie NOS Sport, der står for kåringen, og vinderen findes 15. december ved en stor sportsgalla, hvor der også bliver kåret årets idrætsudøver, årets sportskvinde og årets hold.

Martin Hansen i aktion for ADO Den Haag (Foto: Allover)
Martin Hansen i aktion for ADO Den Haag (Foto: Allover)

3-2 til Danmark - havde det været nok til at sende Danmark videre? Den svenske landstræner vidste det ikke Landsholdsfodbold Kæmpe tanketorsk i Parken: Landstræner kendte ikke reglerne

I kåringen af årets sportsøjeblik er der fokus på, hvad der gav den hollandske befolkning gåsehud, tårer i øjnene eller gav anledning til råb for bænken.

Martin Hansen er oppe mod hårde konkurrenter i form af øjeblikkene, hvor Tour de France startede i hollandske Utrecht, hvor atletik-sprinteren Dafne Schippers vandt VM-guld på 200 meter, hvor cykelrytteren Tom Dumoulin udgik af Tour de France og førte Vueltaen, hvor fodboldspilleren Robin van Persie lavede selvmål på landsholdet, samt flere store øjeblikket fra mindre sportsgrene som vandpolo og beachvolley. (Stem på Hansen her)

Se Martin Hansens mål over artiklen (Foto: SNTV)
Se Martin Hansens mål over artiklen (Foto: SNTV)
 

Reaktionerne oven på målmanden Martin Hansens vilde hælmål mod OSV Eindhoven i Holland har været mange. (Foto: SNTV) Holland Dansker skaber eufori i hele verden: Bedste mål nogensinde?

Foto: SNTV Holland Ekstase over dansk hælscoring: Han overgår Messi

Da Ekstra Bladet den 11. august på aftenen for scoringen fangede Hansen på telefonen var han helt oppe at køre over sit mål, som han slet ikke så.

- Jeg bliver jo overfaldet med det samme og tænker, at der må have været nogen inde på stregen, som fik sendt bolden i mål. Det er først bagefter, når jeg ser den på skærmen, at det går op for mig, at den gik i mål, sagde Hansen.

- Stadion gik fuldstændig amok. Det var vildt. Det der var dog rent instinkt. Jeg prøvede bare at få den sendt af sted mod målet, sagde Hansen, der som ung spillede i marken.

Dengang lovede Martin Hansen, at han nok skulle score igen. Det har han dog ikke gjort siden. ADO Den Haag ligger lige nu nummer 14 ud af 18 hold i den bedste hollandske række, og Hansen har lukket 21 mål ind i 12 kampe.

Martin Hansens mål i august trak overskrifter verden over - også i så forskellige lande som Finland, USA og Italien.

I 2012 klaskede målmanden Jakob Køhler en utrolig saksesparksbold i kassen i en 2. divisionskamp for Frem mod Birkerød. Et mål, han selv hævder er bedre end Martin Hansens hælscoring mod PSV Eindhoven. (Foto: Screenshot af Lasse Kellerups video) Dansk fodbold Dansk divisions-keeper: Mit mål var bedre end Hansens hælscoring


Holland Dansk keeper efter vanvidsmål: Jeg scorer snart igen

Se Martin Hansens vilde hælmål i tv-klippet over artiklen