Makienoks absurde start: Tilbudt job på Shell-tank

Næstved ville ikke matche Herfølges tilbud til Simon Makienok i ungdomsårene. De forsøgte i stedet at lokke med et job som tankpasser ved siden af fodbolden, fortæller han til Radio 100

Simon Makienok valgte at score mål i stedet for at lave hotdogs. Foto: Paul Harding/Ritzau Scanpix
Simon Makienok valgte at score mål i stedet for at lave hotdogs. Foto: Paul Harding/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Professionel fodbold eller et job på tanken?

For de fleste unge fodboldspillere er valget nok meget ligetil, men i Næstved Boldklub tænkte de måske ikke, at det var helt så ligetil, da de i sin tid skulle forsøge at holde på Simon Makienok.

I radioprogrammet 'Fodboldeffekten' på Raido 100 fortæller den tidligere Brøndby-spiller om 'forhandlingerne', der lå forud for hans skifte til Herfølge.

'Forhandlinger' der kunne have sendt den tårnhøje angriber ind bag disken på en af Næstveds tankstationer.

I 2008 havde Per Rud og Herfølge fået et godt øje til Makienok, der på daværende tidspunkt spillede i Næstved, men ikke et bedre øje end, at det var et noget beskedent tilbud.

- Det var ikke mange penge man tjente dengang, det var et togkort til Herfølge og måske et par tusind kroner man ville få, siger Simon Makienok i programmet.

Det burde derfor ikke være helt umuligt at holde på angriberen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Herfølge blev siden til HB Køge, som Makienok imponerede i Superligaen. Foto: Jens Dresling
Herfølge blev siden til HB Køge, som Makienok imponerede i Superligaen. Foto: Jens Dresling

Et alternativt tilbud
Den høje angriber var fristet af tilbuddet, men var glad for at være i Næstved og ville høre om, de ville gøre noget for at holde ham i klubben.

Næstved var dog ikke klar til at finde pengene frem til en underskrift fra den unge Makienok, men de havde en alternativ løsning, som måske kunne holde ham i klubben. De var klar med en helt ny jobmulighed.

- De kunne så tilbyde mig et job i stedet for - på en Shell-tankstation. De kan hjælpe mig med at få et job der, så jeg kan tjene nogle penge ved siden af fodbolden.

- Et er, at de ikke troede nok på mig. Men at de prøvede at holde mig i klubben ved at tilbyde et job på en Shell-tank, hvilket jeg jo i realiteten selv kunne gå ned og søge, hvis det var det jeg havde lyst til, siger en grinende Makienok i programmet.

Ikke overraskende tog Makienok til Herfølge for at banke bolde i nettet fremfor at lange pølser over disken på Shell.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Glippede millioner
Som bekendt blev Simon Makienok siden købt af Brøndby for fem millioner kroner. Om pengene i stedet kunne være endt i Næstved er uvist, men det er ikke noget, første divisionsklubben har glemt.

- Nu ved jeg, at Næstved ærgrer sig utrolig meget over, at de ikke bare gav mig den lille bitte kontrakt, fortæller Makienok.

Han scorede for få uger siden sit første mål i den hollandske Æresdivision for FC Utrecht. Angriberen kom til klubben i 2017, men nåede kun sæsonens første to kampe, inden han fik en skade, der holdt ham ude resten af sæsonen. Sidste sæson gentog situationen sig efter kun tre kampe, hvorfor han i skrivende stund kun har spillet syv kampe på tre sæsoner.

Tidligere Brøndby-helt i tårer

Stor forløsning: Endelig kunne de juble igen

Rent mareridt: Dansk spiller med fem skader på fire måneder

Erkender angreb på FCK-spillers lejlighed: Skulle have en lærestreg

BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+