Massiv interesse for landsholdsangriber: Derfor bliver jeg

Flere storklubber har haft snøren ude efter Feyenoord-topscoreren Nicolai Jørgensen, men den danske landsholdsangriber bliver i Holland

Nicolai Jørgensen bliver og udvikler sig i Feyenoord - et klubskifte har aldrig været på tale. Foto: AP Photo/Peter Dejong
Nicolai Jørgensen bliver og udvikler sig i Feyenoord - et klubskifte har aldrig været på tale. Foto: AP Photo/Peter Dejong

Når man bliver topscorer i den hollandske Æresdivision, så står de europæiske storklubber som regel klar med en guldrandet kontrakt og tilbuddet om et stort skridt op ad karrierestigen.

Sådan har det også været for den danske landsholdsangriber Nicolai Jørgensen, der i fjor tog Æresdivisionen med storm med sine 21 mål og 11 oplæg for Feyenoord.

Rotterdam-klubben vandt med danskerens bidrag klubbens første hollandske mesterskab siden 1999 - dengang Jon Dahl Tomasson sparkede guldet til den fodboldgale havneby.

Men selv om Nicolai Jørgensen bragede igennem lydmuren i hollandsk fodbold i sin debutsæson efter skiftet fra FC København, så bliver det ikke til et skifte videre til en af de helt store klubber i Europa allerede denne sæson. Det slår danskeren fast over for Ekstra Bladet:

- Jeg kan sige med hånden på hjertet, at jeg indtil nu ikke har ønsket at forholde mig konkret til et klubskifte. Jeg ved fra min agent, at der har været massiv interesse, men jeg er så glad for at være i Feyenoord, at jeg ikke har haft et klubskifte i tankerne, siger Nicolai Jørgensen.

Artiklen fortsætter under faktaboksen.

Nicolai Jørgensens supersæson i tal:

Æresdivisionen:
Kampe: 32
Mål: 21
Assists: 11
Afslutninger: 100
Afslutninger på mål: 48
KNVB Beker, Pokal:
Kampe: 3
Mål: 2
Assists: 2
Afslutninger: 5
Afslutninger på mål: 3
Europa League:
Kampe: 6
Mål: 2
Assist: 1
Afslutninger: 8
Afslutninger på mål: 4

Både Olympique Marseille og Everton har udvist voldsom interesse for den danske Feyenoord-topscorer op til den igangværende sæson, men det har aldrig været en del af overvejelserne for Nicolai Jørgensen at rykke teltpælene op og flytte fra Rotterdam allerede denne sommer.

Med til historien hører også, at Feyenoord ikke har været interesseret i at sælge sin danske guldfugl og fanfavorit efter bare en enkelt sæson på adressen.

- Planen har hele tiden været, at jeg skulle blive i Feyenoord og udvikle mig. Nu skal vi prøve kræfter med Champions League, samtidig med at vi skal forsøge at genvinde mesterskabet. Det bliver en kæmpe udfordring, som jeg glæder mig til.

- Selv om pengene selvfølgelig kan blive så store, at klubben må genoverveje, så ligger et skifte bestemt ikke i kortene. Klubben har fortalt, man gerne vil holde på mig, og det passer mig fint, for jeg elsker mit liv i byen og i klubben, hvor jeg stadig kan udvikle mig.

- Jeg kender udmærket til den statistik, der sender stort set samtlige topscorere i hollandsk fodbold videre til en storklub. Jeg tror, det hænger sammen med, at de fleste på listen havde haft flere år i hollandsk fodbold, inden de ramte deres topscorer-sæson. På den måde har de følt, at det har været tid til at tage skridtet videre, ligesom klubberne har været klar til at sælge, siger Nicolai Jørgensen.

Artiklen fortsætter under faktaboksen.

TOPSCORERE I HOLLAND OG DERES NYE DESTINATIONER

16/17 - Nicolai Jørgensen 21 mål
15/16 - Vincent Janssen 27 mål (solgt til Tottenham)
14/15 - Memphis Depay 22 mål (solgt til Manchester United)
13/14 - Alfred Finnbogason 29 mål (solgt til Real Sociedad)
12/13 - Wilfried Bony 31 mål (solgt til Swansea)
11/12 - Bas Dost 32 mål (solgt til Wolfsburg)
10/11 - Björn Vleminckx 23 mål (solgt til Club Brugge)
09/10 - Luis Suárez 35 mål (solgt til Liverpool)
08/09 - Mounir El Hamdaoui 23 mål (først solgt i sommeren 2010 til Ajax)
07/08 - Klaas Jan Huntelaar 34 mål (først solgt i januar 2009 til Real Madrid)
06/07 - Afonso Alves 34 mål (først solgt i januar 2008 til Middlesbrough)
05/06 - Klaas Jan Huntelaar 33 mål (solgt til Ajax midt i sæsonen)
04/05 - Dirk Kuyt 29 mål (først solgt til Liverpool i sommeren 2006)
02/03 - Meteja Kezman 31 mål (solgt til Chelsea)
01/02 - Pierre van Hooijdonk 24 mål (først solgt til Fenerbahce i sommeren 2003)
00/01 - Meteja Kezman 24 mål (først solgt til Chelsea i sommeren 2003)
99/00 - Ruud van Nistelrooy 29 mål (først solgt til Manchester United i sommeren 2001)

Det er altså helt tydeligt, at den danske landsholdsangriber ikke har travlt med at skifte tilværelsen i Holland ud med et nyt eventyr på en større scene. I hvert fald ikke endnu.

Det hænger blandt andet sammen med, at Nicolai Jørgensen er blevet modnet til fremtidige klubvalg på grund af sit fejlslagne skifte til Bayer Leverkusen og tysk fodbold som bare 19-årig.

Efter to barske år som udenlandsprofessionel i Tyskland, med en udlejning til Kaiserslautern indregnet, valgte det unge danske kæmpetalent at vende hjem til Danmark, hvor FC København stod klar til at forløse potentialet.

- Jeg er glad for oplevelserne i Leverkusen, selv om jeg aldrig bed mig rigtig fast. Men jeg lærte utrolig meget om professionalisme, træningskultur og professionel fodbold generelt i Tyskland. Jeg lærte også, at jeg er en person, der har behov for noget byliv. Ikke at min næste destination partout skal være London eller Paris, men det skal hænge sammen det hele.

- Tiden i FCK modnede mig også meget, og jeg fandt ud af, hvad jeg skulle bruge for at fungere optimalt som fodboldspiller. Hvordan jeg arbejder bedst i holdets interesse, og hvordan et hold kan gøre mig mere målfarlig. Jeg brugte erfaringer fra både Leverkusen og FCK, da jeg skiftede til Feyenoord, siger Nicolai Jørgensen.

Nicolai Jørgensen har taget Feyenoord med storm i sin første sæson. Foto: All Over Press
Nicolai Jørgensen har taget Feyenoord med storm i sin første sæson. Foto: All Over Press
 

Den hollandske storklub havde nemlig 'hele pakken'. En stor klub med mulighed for at vinde sølvtøj i en stor liga, det pulserende byliv i Rotterdam og ikke mindst manglede klubben en angriber, der kunne lave mål.

Derfor valgte Nicolai Jørgensen Feyenoord i sin tid, og derfor hedder arbejdsgiveren fortsat Feyenoord - i hvert fald som minimum frem til vinter.

- Jeg nyder mit liv i både byen og klubben, og jeg skrev en femårig kontrakt. Der er kun gået én sæson, og jeg kan udvikle mig meget mere i Feyenoord. Det skal også til, hvis jeg succesfuldt skal tage endnu et skridt opad til en endnu større liga på et tidspunkt, siger Nicolai Jørgensen og fortsætter:

- Det er klart, at hvis min udvikling fortsætter, så skal jeg ikke spille i Feyenoord resten af karrieren. Når den tid kommer, så skifter jeg ikke bare til den største eller bedste klub. Der skal både være god chance for spilletid, store sportslige udfordringer, og så skal byen være den rigtige også.

- Men det er ikke noget, jeg spekulerer meget over lige pt. Jeg står over for nogle store udfordringer både i klubben og på landsholdet, som jeg koncentrerer mig om først og fremmest. Lige nu er Feyenoord det helt rette sted for mig.

Blå bog:

Navn: Nicolai Jørgensen

Alder: 26 år (født 15/1-1991)

Klub: Feyenoord

Position: Angriber/Kantspiller

Tidligere klubber (Ligakampe og mål anført i seniorkarriere):

2001: Skovlunde IF

2001-2006: Akademisk Boldklub

2006: Brøndby IF

2007-2010: Akademisk Boldklub 32/8

2010-2012: Bayer Leverkusen 10/0

2012(leje): 1. FC Kaiserlautern 5/0

2012-2016: FC København 100/46

2016-: Feyenoord 34/22

Landskampe/mål for Danmark: 24/7
 

Første pokal i hus: Dansk matchvinder i straffedrama

Nicolai Jørgensens agent: Vi er i en luksussituation

Nicolai går mod strømmen: Her er målmaskinens fremtidsplaner

Nicolai Jørgensen hyldes: Så meget betyder mesterskabet

Han skal hyldes: Men her skal Kong Nicolai også levere

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.