Officielt: Frank Arnesen scorer topjob

Frank Arnesen er ny teknisk direktør i hollandske Feyenoord, oplyser klubben

Frank Arnesen er ny teknisk direktør i Feyenoord. Foto: Getty Images
Frank Arnesen er ny teknisk direktør i Feyenoord. Foto: Getty Images
Følg Sport
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Rygterne har svirret den seneste tid, men nu er det helt officielt. Den tidligere danske landsholdsspiller Frank Arnesen bliver ny teknisk direktør i Feyenoord.

Det bekræfter den hollandske klub på sin hjemmeside.

- Feyenoord er en fantastisk klub, men det er ikke kun derfor, at jeg ser frem til at arbejde i Rotterdam. Tidspunktet føles bare rigtigt, lyder det fra Frank Arnesen.

På hjemmesiden oplyses det desuden, at Arnesen starter i midten af januar, hvor han overtager tjansen fra Sjaak Troost, der har haft jobbet midlertidigt.

- Et blik på Franks CV siger alt. Han er en person med mange års erfaring i store europæiske klubber og i forskellige stillinger. Han har øje for ungdommen og kommer med et kæmpe netværk. Frank Arnesen har al den viden og de færdigheder, der skal til for at opbygge en sikker fremtid for Feyenoord, siger bestyrelsesformand Toon van Bodegom.

I krise
Klubben er en af Hollands absolut største, men ligger noget skuffende på en 10. plads i den bedste hollandske liga, Æresdivisionen.

De dårlige resultater fik cheftræner Jaap Stam til at smutte i slutningen af oktober, hvorfor rutinerede Dick Advocaat nu står med ansvaret for at få Feyenoord tilbage i toppen af hollandsk fodbold. I sidste sæson blev det til en tredjeplads efter Ajax og PSV Eindhoven.

I Feyenoord kan Frank Arnesen desuden se frem til en smule dansk selskab. Landsholdsangriberen Nicolai Jørgensen er således blandt profilerne i truppen.

Frank Arnesen blev for få måneder siden fyret fra en lignende stilling i belgiske Anderlecht. Inden da har han været i ledende stillinger i en lang række klubber. Heriblandt storklubber som PSV Eindhoven, Tottenham, Chelsea og Hamburger SV, mens det også er blevet til kortere ophold i ukrainske Metalist Kharkiv og græske PAOK.

63-årige Arnesen nåede 52 landskampe for Danmark fra 1977-1987 med 14 scoringer til følge. Som aktiv spillede han blandt andet i Ajax, Valencia, Anderlecht og PSV Eindhoven.

Frustreret over Arnesen: Missede stjernetrio  

Grim overraskelse for Delaney

Hareide vil være norsk landstræner

Nicki Bille færdig i klubben  

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+