Schöne om Nouri: Sorgen er der stadig

En uge før den vigtige Champions League-kvalifikationskamp mod Nice kæmper Ajax-holdet stadig med spillet, formen og sorgen over Abdelhak Nouri

Ajax-spillerne ser frem til vigtige kampe, selvom sorgen stadig er der over Abdelhak Nouri, som er blevet hjerneskadet, fortæller Lasse Schöne. Foto: AP
Ajax-spillerne ser frem til vigtige kampe, selvom sorgen stadig er der over Abdelhak Nouri, som er blevet hjerneskadet, fortæller Lasse Schöne. Foto: AP

Havde det ikke været for de klassiske rød-hvide trøjer, var det slet ikke til at se, at det var den hollandske traditionsklub Ajax, der tirsdag mødte og tabte til Olympique Lyon med 0-2 i den sidste test. Ajax var uigenkendelig, og spørgsmålet er, hvor klubben står inden onsdagens sæsonåbner mod Nice på udebane i Champions League-kvalifikationen.

Sommeren har været lang, opslidende og ikke mindst hård for Ajax. En sommer, som startede med et nederlag i Europa League-finalen, og hvor klubben senere har skullet forholde sig til en træner, der er skiftet til Borussia Dortmund samt et salg af anfører Davy Klaassen til Everton og et farvel til den dygtige lejesvend Bertrand Traoré.

Ajax-spiller kommer nok aldrig til at tale eller gå igen

Og ja, så er det hele den meget triste historie om Abdelhak Nouri, der fik hjertestop i en testkamp mod Werder Bremen den 8. juli. Meldingerne har været triste omkring Nouri, for han er permanent og alvorligt hjerneskadet, har det lydt fra lægerne.

Især den sidste historie fylder i Amsterdam og i Ajax-truppen. Det er klart. Og selv om Ajax-holdet er - populært sagt - rykket tættere sammen i bussen og vil vinde for Abdelhak Nouri, er der intet i testkampene, der har vist, at holdet har klassen fra i sidste sæson.

- Sorgen er der i den grad stadig. Men vi skal også videre, og der er vigtige kampe forude, siger Lasse Schöne til Ajax TV og forklarer:

- Vi har hinanden, og vi støtter hinanden. Det er vigtigt.

Lasse Schöne har været i startopstillingen hos den nye træner Marcel Keizer, og det samme har Kasper Dolberg. Dolberg har dog været meget anonym i de par kampe, han har spillet, mens Lasse Schöne med sin erfaring trods alt er gået forrest.

Nu venter så franske Nice på udebane onsdag den 26. juli i Champions League-kvalifikationen.

Dolberg og van der Vaart støtter hjerneskadet stortalent: 'Så ung, så elsket'

Ajax-talent prøvetræner i Viborg

Derfor vælger Ajax danskere: Fra stjernestunder til forræderi og karrierestop

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag