Spanske klubber jagter Boilesen: Åbner for Ajax-exit

Spanske klubber jagter Nicolai Boilesen, der senest til sommer skal beslutte, om han vil prøve andet end Ajax

Nicolai Boilesen kan forlade Ajax til sommer. Der er allerede stor interesse for ham. (Foto: Darko Vojinovic, AP)
Nicolai Boilesen kan forlade Ajax til sommer. Der er allerede stor interesse for ham. (Foto: Darko Vojinovic, AP)

Det er fem år siden, at Ajax hentede en ung blond teenager i Brøndby.

I dag er Nicolai Boilesen viceanfører i den hollandske storklub og en af holdets vigtigste spillere. Han har desuden også været det tætteste, landsholdet er kommet på en reel og værdig afløser til Niclas Jensen på den problematiske venstre back-position.

Boilesen er kommet i gear igen efter knæskaden, han fik i efteråret i kampen mod PSG, og det bemærkes også blandt klubber i større europæiske ligaer. Særligt fordi Boilesen til sommer blot har et år tilbage af sin kontrakt med Ajax, og et sommerskifte kan stå for døren.

Nicolai Boilesen er ked af, at Morten Olsen siger stop. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 17. mar. 2015 - kl. 14:17 Ærgerlig Boilesen: Morten er den bedste

Ekstra Bladet erfarer fra spanske agentkilder, at en række La Liga-klubber har konkret interesse i forsvarsspilleren og derfor lurer på at aflægge et bud, når transfervinduet åbner. Heriblandt skulle Michael Krohn-Dehlis klub Celta de Vigo være inde i billedet samt en spansk klub i Top 6. Desuden er der også interesse fra Premier League samt franske klubber.

Selv er Nicolai Boilesen på ingen måde afvisende for et skifte væk fra Ajax.

- Jeg skal overveje fremtiden uanset hvad snart. Ajax har den filosofi, at når man har et år tilbage af sin kontrakt, så skal der tages stilling til, om man skal forlænge eller skilles. Så et eller andet kommer der i hvert til at ske til sommer, siger Nicolai Boilesen til Ekstra Bladet.

Se også: Helt tæt på Bendtner: Så vild er hans forvandling

Det frister tydeligvis forsvarsspilleren at prøve kræfter med nye udfordringer, som vennen Christian Eriksen har gjort med stor succes i Tottenham.

- Jeg har været i klubben i fem år, og nogle gange tænker jeg da, om man skulle prøve nogle andre udfordringer. Det kan også være inspirerende at blive set på med andre øjne og prøve en anden liga og få en ny hverdag, forklarer Boilesen.

- Men selvfølgelig spiller det også ind, at jeg har det rigtig godt i Ajax. Jeg er fuldt integreret i klubben, og jeg er højt oppe i hierarkiet. Så det næste stykke tid skal jeg ligesom veje for og imod, og selvfølgelig se om der kommer noget spændende. Jeg lukker i hvert fald ingen døre, lyder det fra Ajax-profilen.

Se også: Ajax-dansker pebet fra banen: Nu er han til salg på nettet

Det har dog ikke ligefrem hjulpet på motivationen for at blive i Ajax, at sæsonen stort set er afviklet allerede her i april uden de store chancer for at nå PSV Eindhoven i mesterskabskampen. PSV på førstepladsen er otte point foran med seks kampe tilbage i ligaen.

- Vi var kun fire point efter PSV før jul, men vi smed det på gulvet på bare fire kampe. Nu er de rigtig langt foran, og det ser mere end svært ud at indhente dem. Det er utrolig skuffende, at vi allerede er ude af pokalturneringen, stort set ude af mesterskabskampen og røg ud i Europa League til et ukrainsk hold vi selvfølgelig burde slå over to kampe, forklarer Nicolai Boilesen.

Hovedforklaringen ligger primært i nogle skader på bærende spillere i januar.

- Vi havde en træningslejr i januar, hvor tre af vores profiler blev skadet, og jeg var selv på vej tilbage efter min knæskade. Det kostede alt for dyrt på holdets struktur at mangle så mange stamspillere. Vi smed point, og PSV blev bare ved med at vinde. Så det har absolut ikke været en vellykket sæson for os, lyder det fra Ajax-spilleren.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere