Annonce:
Annonce:

Topscorertitel kan gøre ustyrlig angriber til Danmarks dyreste

Kongen af De Kuip: Der er tradition for, at topscoreren i Æresdivisionen bliver solgt for et stort millionbeløb, og lige nu hedder topscoreren i Holland Nicolai Jørgensen

Annonce:
Følg Fodbold

Nicolai Jørgensen ophold i Feyenoord kan blive kort. Og det skyldes bestemt ikke, at den hollandske klub vil af med ham…

Men den 26-årige landsholdsangriber har i sin første sæson i Rotterdam-klubben gjort det så godt, at klubber fra større fodboldlande utvivlsomt slikker sig sultent om munden.

Søndag havde han sin hidtil bedste dag på De Kuip i Rotterdam, da Feyenoord slog AZ Alkmaar 5-2. Jørgensen scorede selv tre gange og lagde op til sit holds to sidste mål.

Se Jørgensens  store show i  klippet øverst i artiklen.

Det bringer hans sæsontotal op på 18 ligascoringer og ti oplæg, og han er dermed i spidsen for både Æresdivisionens topscorer- og assistliste.

Især det første er vigtigt. For der bliver holdt øje med topscoreren i Holland. De seneste ti års topscorere er alle blevet solgt inden for maksimalt et år af deres bedrift.

Annonce:

Fem er røget til Premier League og to til spansk fodbold. Én skiftede til Tyskland, en anden til Belgien, mens den sidste i et internt hollandsk skifte endte i Ajax.

Senest blev Vincent Janssen solgt til Tottenham for ca. 150 mio. kr., og Nicolai Jørgensen kan blive Danmarks dyreste fodboldspiller, hvis han fortsætter målstimen i Holland.

- Det er fantastisk flot, hvad han har leveret indtil videre i Feyenoord. Og det er klart, at man påkalder sig interesse fra andre klubber, når man laver så mange mål og assist som Nicolai.

- Jeg kan da godt mærke, at der er et helt andet fokus på en topscorer i Holland end i Superligaen, siger Nicolai Jørgensens rådgiver, Mikkel Nissen, til Ekstra Bladet.

Nissen understreger, at Jørgensen er meget glad for at være i Feyenoord, og tilhængerne er mindst lige så glade for deres dansker.

Ikke siden 1999 har Rotterdam-klubben vundet mesterskabet, men med kun otte runder igen er de fire point foran Ajax, og med Jørgensen i stormform har de alle muligheder for endelig at snuppe trofæet igen.

Annonce:

Han var den brik, der manglede for at forvandle Gio van Bronckhorsts mandskab fra et godt hold til et tophold.

Hattricket mod AZ var hans første nogensinde i karrieren, og han er den første Feyenoord-spiller i 11 år, der både har lavet mindst ti mål og ti assist.

- Jeg ved, at det er lidt sent (at score et hattrick, red.). Jeg er glad og stolt, men der er stadig meget arbejde at gøre, sagde Jørgensen til FOX Sport efter 5-2-sejren.

Voetbal International kårer ham til rundens spiller og kalder den tidligere FCK’er for den sande enehersker.

Jørgensen får karakteren 9 på det anerkendte fodboldmagasins ti-skala, og med et snit på 6,75 er han Æresdivisionens næstbedste spiller i denne sæson.

Kun holdkammeraten Karim El Ahmadi er marginalt foran på listen, hvor Ajax’ Lasse Schöne med et snit på 6,65 er nummer fire.

Annonce:

Også hos De Telegraaf er Nicolai Jøgensen topscorer med et nital, og han er naturligvis på rundens hold. I øvrigt sammen med Kasper Dolberg, der lavede to mål mod Twente, men alligevel blev distanceret yderligere på topscorerlisten.

Ajax-teenageren ligger med 13 scoringer nummer tre på topscorerlisten og altså stadig langt efter Kongen af De Kuip…

Hylder herskeren af Holland: Dansk hattrick-helt den største

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: