Tv-profils søn får kontrakt i Holland

Per Frimanns talentfuld søn Jonatan har underskrevet en to-årig kontrakt med FC Twente

Gode fodboldgener har det med at gå i arv, og Frimann-familien er ingen undtagelse.

Per Frimann var en del af det berømte 80’er-landshold og havde en flot karriere i bl.a. Anderlecht, og nu er det så Viasat-kommentatoren søns tur til at få en kontrakt i det store udland.

19-årige Jonatan Frimann har lavet en toårig kontrakt med den hollandske klub FC Twente efter et succesrigt prøveophold.

I starten af maj tog Jonatan Frimann første gang til Twente for at vise talentet frem. Hollænderne var tilfredse med, hvad de så og inviterede ham ned til et ophold mere.

Her spillede Frimann sin anden testkamp for Twente, og efter den var kontrakten reelt i hus. De sidste detaljer er nu faldet på plads, og tv-profilens søn kan derfor kalde sig udlandsprof.

- Jeg genkender en god spiller, når jeg ser én, og i løbet af nogle uger og to kampe har Jonatan Frimann overbevist os om, at han kan blive en spiller for vores hold i Æresdivisionen.

- Han er en teknisk, dynamisk og hurtig spiller, som vi vil bruge som 8'er eller 10'er. Vi vil arbejde intenst med hans fysik og gøre ham til en topspiller i Holland, siger Twentes tekniske manager Jan van Halst.

Jonatan Frimann med Twentes tekniske manager Jan van Halst. Foto: Privat
Jonatan Frimann med Twentes tekniske manager Jan van Halst. Foto: Privat

De seneste sæsoner har den 19-årige offensivspiller optrådt for FC København, og Jonatan Frimann var for nogle år siden endda med førsteholdet på træningslejr.

Det har dog længe stået klart, at han ikke passede ind i Ståle Solbakkens klassiske 4-4-2-system, og han kom ikke i førsteholdstruppen sidste sommer.

Han har i mellemtiden fået ophævet sin kontrakt med de danske mestre, men fortsat trænet med klubbens U19-hold og også spillet reserveholdskampe for klubben i dette forår.

Jonatan Frimman var ude hele sidste efterår med en knæskade, men er nu over sine skadesproblemer og har det sidste halve år jagtet en ny klub.

Han imponerede i Anderlecht på træningsophold i slutningen af 2016, men det blev ikke til en kontrakt. Den får han nu i stedet i Twente, hvor han bliver klubkammerat med en anden ung dansker, 21-årige Joakim Andersen, der har været i klubben i fire år.

Planen med Per Frimanns søn er, at han starter på Jong Twente – klubbens resevehold – hvorfra han skal forsøge at overbevise førsteholdstræner René Hake om, at han er værd at satse på.

Jonatan Frimann, der i statur og spillestil kan minde en smule om Christian Eriksen, er en del af en ganske talentfuld årgang ’97 i dansk fodbold.

Kasper Dolberg er naturligvis den mest kendte, men også Emre Mor (Dortmund), Joakim Mæhle (AaB’er der netop er solgt til Genk) samt de to FCM’ere Mikkel Duelund og Rasmus Nissen er '97’ere.

Da Jonatan Frimann ikke længere er på kontrakt i FC København, skifter han transferfrit til Twente, der sluttede som nummer syv i denne sæson.

Stoppede i Brøndby: Her er Mark Strudals nye job

Se ekstrem video: Dansk topscorer får gangster-hyldest