Var sidste års store åbenbaring: Nu knuser storklub stjernens VM-drøm

Amin Younes sendt ned blandt reserverne og får ikke flere kampe for Ajax

Amin Younes (th) havde masser at juble over sidste år, hvor han var med til at eliminere FC København i Europa League. Foto: Peter Dejong/AP
Amin Younes (th) havde masser at juble over sidste år, hvor han var med til at eliminere FC København i Europa League. Foto: Peter Dejong/AP

Den tyske kantspiller Amin Younes er røget så markant i unåde i Ajax, at det med stor sandsynlighed koster VM.

Ajax-fløjen er øjeblikkeligt degraderet til at træne med klubbens andethold, og den 24-årige VM-aspirant kommer ikke til at spille flere kampe i Æresdivisionen.

Det meddeler cheftræner Erik ten Hag i forbindelse med mandagstræningen.

Amin Younes er røget på den sorte liste i den hollandske storklub, efter han for to uger siden nægtede at lade sig indskifte i hjemmekampen mod Heerenveen.

Erik ten Hag signalerede i slutfasen af kampen, at Amin Younes skulle gøre sig klar til entré, men den 24-årige kantspiller afviste sin træner med en hovedrysten og blev siddende.

Efterfølgende valgte Ajax-træneren at sende sin spiller ned at træne med reserverne i to uger. Den beslutning er nu udvidet til at gælde resten af sæsonen.

- Vi har seks kampe tilbage af sæsonen, og jeg har kun brug for spillere, der er hundrede procent motiverede, forklarer Erik ten Hag.

- Der er sket meget med og omkring Amin i løbet af sæsonen, der formentlig har haft betydning. Men han efterlader ikke følelsen, at hans fokus er fuldt ud hos Ajax. Marc (Overmars, teknisk direktør i Ajax, red.) og jeg meddelte ham i dag, at han resten af sæsonen træner med Jong Ajax, fortæller Ajax-træneren.

Amin Younes har kontraktudløb i Ajax til sommer, og han er et varmt navn hos Serie A-klubben Napoli.

Inden det skifte bliver til noget, var det sandsynligt, at Amin Younes ville ende i den tyske VM-trup.

Han spillede optakts-turneringen Confederations Cup sidste sommer, og han kom også ind i 1-1 kampen mod Danmark for ni måneder siden.

Alt imens var han en stor profil i den hollandske klub, hvor han fremstod som en af de helt store åbenbaringer på vej mod Europa League-finalen.

Degraderingen af Amin Younes i Ajax rokker alvorligt ved kantspillerens VM-drøm. Grundet reglerne i Holland, så er han nemlig hindret i at spille kampe for reserveholdet i den næstbedste hollandske fodboldrække, Eerste Divisie, da han har spillet for mange kampe i Æresdivisionen i sæsonens løb.

Amin Younes har samlet spillet mindre end en time i Æresdivisionen for Ajax siden starten af november.

Ajax præsenterer Dolbergs og Schønes nye boss

17-årig dansker solgt for 26 mio: Nu stråler han for sin nye klub

Ærlig Dolberg om nedtur: Forstår godt Åge droppede mig