Husker du Hagi? Her er hans søn, og han er endnu bedre

Gheorghe Hagis søn ligner en kommende verdensstjerne

Bare 16 år gammel. Ikke en alder man ser mange anførere have i europæisk fodbold.

Ikke desto mindre er Viitorul Constantas anfører, Ianis, ikke ældre. Og han gør det godt. Bare hør, hvad klubbens ejer siger om knægten med ansvaret:

– Han har talentet og alle de nødvendige mentale kvaliteter. Han spiller med følelser, og han er generøs og arbejder for holdet. Han laver assists, og han træffer beslutninger hurtigt, og så er han god med begge fødder.

Store ord fra ejeren, der er ingen ringere end Rumæniens bedste spiller i historien, Gheorghe Hagi. Ordene faldt til den engelske avis, The Times.

Både han og det meste af fodboldmiljøet forventer, at unge Ianis er fortid i Rumænien allerede til sommer, hvor italienske Fiorentina angivelig skulle stå klar til at give knægten en kontrakt.

I 80'erne og 90'erne var Gheorghe Hagi en verdensstjerne for blandt andet Rumæniens landshold og Barcelona (Foto: Jens Dresling)
I 80'erne og 90'erne var Gheorghe Hagi en verdensstjerne for blandt andet Rumæniens landshold og Barcelona (Foto: Jens Dresling)
 

Til Italien
– Hans sidste berøringer er gode, og han skyder godt. Selvfølgelig har han meget arbejde tilbage at gøre, men han vokser hele tiden. Vi skal passe på ham, men han er bedre, end jeg var i hans alder, lyder det fra ejeren.

Præcis samme ordlyd kommer fra knægtens far. Det er nemlig Gheorghes søn, der er tale om.

Det var faktisk også farmand, som Ianis overtog anførerbindet fra. Arven er sønnike dog godt klar over er tung.

– Jeg er bare en ung spiller. Det er op til mig selv at få succes. Jeg er kun i starten af min karriere, og selv om jeg skulle få min fars omdømme, så er jeg stadig kun Hagis søn, siger Ianis.

Og noget gør anføreren da rigtigt. Viitorul Constanta ligger aktuelt på tredjepladsen i den bedste rumænske række efter 13 spillerunder. Det er blevet til seks sejre, fem uafgjorte og to nederlag. Ianis har scoret et enkelt af holdets 21 mål.

Holdets ejer – og drengens far – er i øvrigt helt overbevist om, at Ianis også bliver anfører for det rumænske landshold.

Se også: Ny liste: Dansk stortalent blandt verdens bedste

Se også: Kæmpe nedtur: Tyrkiet stjæler Danmarks seedning i 89 min

6 kommentarer
Vis kommentarer