Hvad nu Nicklas? Her er dine - få - muligheder

Hvor skal vi hen du? Nicklas Bendtner skal have gang i karrieren, og Ekstra Bladet ridser her mulige destinationer og eksperternes bud op

Hør om sagen her

Som Ekstra Bladet kunne afsløre mandag, blev det i denne uge, at en aftrædelsesordning mellem Wolfsburg og Nicklas Bendtner faldt på plads. Det bekræftede den tyske klub mandag eftermiddag og den udskældte danske angriber dermed er fri til at finde ny klub.

Du kan se her, hvor meget Nicklas Bendtner kommer til at få af Wolfsburg for at bryde kontrakten.

Men han kan ikke tiltræde, før transfervinduet åbner i juni. Han kan således først spille officielle kampe for sin nye klub, når den nye sæson begynder.

Men finder han en klub inden da, vil han have mulighed for at bygge en god grundform op. Noget, han så sandelig har brug efter et forår langt ude i kulden i det tyske.

Klubjagten bliver dog næppe nem, for mange klubber har sandsynligvis trukket følehornene til sig, med tanke på alle de uheldige episoder, der nærmest har klæbet sig til danskeren de seneste par år.

Heller ikke danskerens agent peger på, at der skal findes en her-og-nu løsning for Nicklas Bendtner.

Skulle det dog ske er her de muligheder, der kan tænkes at være i spil for danskeren, der må være ved at ramme sidste skud i bøssen.

Nicklas Bendtner har med stor sandsynlighed spillet sin sidste kamp for Wolfsburg. I nærmeste fremtid måske allerede i denne uge kommer en aftale på plads. (Foto: Alloverpress) Tysk fodbold Bendtner bryder med Wolfsburg: Scorer kassen

Bendtner skal ikke længere spille for Wolfsburg. (Foto: Alloverpress) Tysk fodbold Slut! Wolfsburg river Bendtners kontrakt over

***

De mulige destinationer
 

Kina
Der bliver investeret store summer i disse år i fodbold. Han kan formentlig finde sig en klub og tjene endnu flere millioner, men et skifte hertil vil også betyde, at han med stor sandsynlighed bliver gemt og måske glemt.

Rusland
Der er også mange penge i russisk fodbold. Flere klubber har store midler til rådighed og investerer, men det er nu engang svært at se ham løbe rundt og træne samt spille kampe i ti graders frost. Et skifte hertil sker primært for pengenes skyld.

England
Han slog sit navn fast i Arsenal, Birmingham og Sunderland, men det er efterhånden længe siden. Hvis en klub skal bide på krogen, bliver det med garanti en klub, der slås for overlevelse i bunden af Premier League. Man skal heller ikke udelukke klubber fra den næstbedste række. En ny klub vil formentlig lave en præstationsbetinget aftale med ham. Altså: Leverer du varen, tjener du kassen. Dummer du dig, får du intet.

FC København
Ståle Solbakken er en træner, der med garanti kan tackle Nicklas Bendtner. Han kræver disciplin og ingen slinger i valsen. Nicolai Jørgensen forsvinder, og FCK skal have et angrebsalternativ. Men det er tvivlsomt, om FCK og Ståle kan leve med den opmærksomhed, der vil være på Nicklas Bendtner dagligt på træningsbanen og ikke mindst i det københavnske natteliv.

Bendtner er kasseret i Wolfsburg. Hvor skal turen nu gå hen? (Foto: Lars Poulsen)
Bendtner er kasseret i Wolfsburg. Hvor skal turen nu gå hen? (Foto: Lars Poulsen)

 

***

Tre gode råd til Nicklas
 

Morten Bruun, fodboldekspert på Kanal 5:
- Det bedste råd, jeg kan give til ham, er, at han skal finde sig en klub, hvor han får noget spilletid.

Stig Tøfting, Ekstra Bladets klummeskribent:
- Han skal finde en klub på lidt lavere niveau (uden for Champions League). Og så skal han se at komme i fodboldform og holde meget lav profil med sit privatliv. Han skal holde sig ude af de kulørte blade.

Allan Olsen, sportsredaktør Ekstra Bladet:
- Han skal finde en klub, hvor han vil være førstevalget. Og så skal han tage klubben og ikke natklubberne seriøst. Men i den situation han er i, skal han også lytte til dem, der vil hjælpe ham.

Nicklas Bendtner har med stor sandsynlighed spillet sin sidste kamp for Wolfsburg. I nærmeste fremtid måske allerede i denne uge kommer en aftale på plads. (Foto: Alloverpress) Tysk fodbold Bendtner bryder med Wolfsburg: Scorer kassen

Klaus Allofs. (Foto: AP) Tysk fodbold Bendtners boss får bøde og karantæne

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

93 kommentarer
Vis kommentarer