Hyldet af Schmeichel: Lille dreng går viralt

En ung dreng i hjemmekarantæne høster anerkendelse fra nogle af fodboldens største navne

Engelsk dreng målmandstræner på egen hånd under corona lockdown. Video: AP/Spectee

Mange kender vel godt til det der med at forsøge at gå viralt på Twitter. Det lykkes sjældent.

Men for en mor til en dedikeret og håbefuld ung målmand lykkedes det. I hvert kunne tweetet dårligt have klaret sig meget bedre.

Det endte nemlig med at score hyldest fra hele verden, og frem for alt fra en mand, der selv var bedre end de fleste til at vogte stængerne, nemlig Peter Schmeichel.

I videoen viser sønnen eksempler på noget af den kreativitet, som mange sportsudøvere har brug for i disse coronadage, hvor det stort set over alt i verden er blevet forbudt at træne, som man normalt gør.

Peter Schmeichel er imponeret over den unge målmands viljestyrke. Foto: Ritzau Scanpix
Peter Schmeichel er imponeret over den unge målmands viljestyrke. Foto: Ritzau Scanpix
 

Ifølge moren bag videoen er der tale om et ungt enebarn, der i kampen mod kedsomhed og stilstand selv fandt på at holde målmandstræningen ved lige ved at springe efter bolde, han selv sparker på mål via stakittet.

Og det er den slags, der gør Schmeichel blød om hjertet.

- Intet, ikke engang en ond virus som COVID-19 skal stå i vejen for en ung talentfuld målmand, lød det fra den danske United-legende, der sluttede sin hilsen af med et virtuelt klap på skulderen til det stræbsomme enebarn.

- Godt arbejde, unge mand!

Og de varmende ord stopper ikke der. Med al sport lukket ned og mange atleter i hjemmekarantæne har de tydeligvis god tid til at følge med i alt, hvad der rører sig på internettet.

På den måde er videoen også den spanske landsholdsspiller Juan Matas blevet opmærksom på knægten.

United-midtbanen tilbyder sågår at øve frispark på knægten, når det her virak altsammen er overstået en gang. Noget af en håndsrækning.

Om Mata stadig har tid til at lade tilbuddet stå ved magt på den anden side af coronapausen, vil tiden vise. Men der er rigeligt at glæde sig over, selvom man er et enebarn, der er tvunget til at blive hjemme de her dage.

 

Morten Olsen har ondt af sin afløser, Åge Hareide, som ikke får lov at sætte kronen på sit værk. Foto:Lars Poulsen Landsholdsfodbold Olsen har ondt af Hareide: Endnu et offer

Jublende Atalanta-fans på San Siro. En del af dem kan meget vel have fået mere end sejren med hjem fra turen til Milano. Foto:Daniele Mascolo/Reuters/Ritzau Scanpix Champions League CL-kamp var en kæmpe coronabombe