Annonce:
Annonce:

Infantino vandt med Blatters metoder

FIFA har fået en ny præsident - han ligner den gamle

Det var en meget veltilfreds Gianni Infantino, der gik med sejren som ny præsident for FIFA
Annonce:
Følg Fodbold

ZÛRICH (Ekstra Bladet) DA SEPP Blatter var præsident for FIFA, formåede han gang på gang at blive genvalgt, ikke mindst fordi han delte millioner af kroner ud til alle medlemslandene.

Den taktik har Gianni Infantino kopieret med held. FIFA’s nyvalgte præsident er en gavmild mand. Ingen har som ham i den netop overståede valgkamp lovet så mange penge væk. Det er faktisk ny rekord. Selv i FIFA. Hans konkurrenter har undervejs anklaget ham for at ville tømme FIFA’s kasse på blot tre år.

 Men Infantino hørte ikke efter. Og det gjorde et flertal af de delegerede heller ikke. I FIFA er de kendt for at række hænderne ud, hver gang muligheden byder sig. De klappede da også begejstret hver gang han sagde ordet penge, og de kvitterede ved at give ham deres kryds i stemmeboksen.  

Annonce:

INFANTINO KOM kun egentlig med på et afbud. Den 45-årige advokat trådte til, da hans herre og chef i UEFA, Michael Platini, blev udelukket fra al fodbold på grund af korruption. Infantino meldte sig som UEFA’s kandidat, men sagde i samme åndedrag, at han ville træde tilbage, hvis Platini alligevel fik lov til at stille op.

DBU efter FIFA-skandaler: Vi har et medansvar

Det gjorde Platini ikke. Derfor førte Infantino for alvor sin egen valgkamp, og sammen med den afskyelige sheik Salman fra Bahrain skilte han sig hurtigt ud fra det øvrige felt. 

 Infantino fik støtte fra de fleste lande i Europa. DBU meldte sig således hurtigt på banen. Han blev også lovet opbakning fra Sydamerika og en række lande i Caribien.

OG DET ER interessant. Den FIFA-skandale, som FBI og det schweiziske politi er ved at oprulle, løber op i milliarder af kroner og vedrører hovedsageligt ledende FIFA-folk i netop Sydamerika og Caribien.

Da Infantino var på sin første valgturne i Sydamerika for nogle måneder siden, blev han i Paraguay lovet opbakning af det sydamerikanske fodboldforbund, Conmebol. Infantino blev fotograferet sammen med Conmebols præsident, Juan Angel Napout, og andre fine mennesker.

Annonce:

Forkætret FIFA-sheik får uventet støtte

Men i december blev Napout sammen med flere andre arresteret i Schweiz og sigtet for omfattende korruption. Comnebol fik en ny ledelse, som også hurtigt støttede op omkring Infantino.

HVORFOR MON dog det? Det kan skyldes, at Infantino lovede dem masser af penge, hvis han blev valgt. Den midlertidige forretningsledelse i FIFA har nemlig smækket kassen i. Det gælder for både Conmebol og Concacaf, som dækker FIFA’s medlemslande i Caribien, Mellem- og Nordamerika. 

FIFA har således stoppet udbetalinger på mere end 100 millioner kroner til de to konføderationer, som er så gennemsyrede af svindel og korruption, at de helt burde opløses.

MEN INFANTINO var tilsyneladende ligeglad. Han fiskede stemmer og brugte alle midler.

Annonce:

Selv om Platini er udelukket fra al fodbold i seks år på grund af korruption, har Infantino alligevel brugt ham som rådgiver. De to blev også fotograferet sammen til en prisuddeling ved et fodboldshow i Dubai i december, hvilket ligner en klar overtrædelse af reglerne om udelukkelse. FIFA har fået en ny præsident som ser stort på FIFA’s regler.

Og så er der det med pengene. Infantino har lovet, at han vil han give hver af de 209 medlemslande 35 millioner kroner kroner til udviklingsprojekter og løbende udgifter. Det er mere end en fordobling af de beløb, som Blatter opererede med. 

Det er rigtig mange penge i en række af FIFA’s mindre medlemslande. Lande, som dårligt kan stille et landshold, men som i dag havde en stemme på kongressen. Ydermere vil Infantino give alle lande syv millioner kroner til dækning af rejseudgifter.

Desuden skal FIFA’s seks konføderationer desuden betænkes med 275 millioner kroner til udviklingsprojekter. Conmebol har kun ti medlemslande, så der er en anselig sjat til hver.

Annonce:

MEN DER stopper det ikke for Infantino. Han vil også udvide VM-slutrunderne fra de nuværende 32 lande til 40. Udvidelsen skal især komme landene uden for Europa til gode. Og som prikken over i’et vil han udpege en afrikaner som FIFA’s nye generalsekretær. Der var således lagt masser af lokkemad ud.

Infantino er ingen reformator. Sammen med Platini var ham for nogle år siden med til at blokere for reformer, da FIFA holdt kongres på Mauritius.

OG HAN slæber også en række dårlige sager med sig fra UEFA og ind i FIFA. Matchfixingsager rumler i både Tyrkiet og Grækenland, hvor lokale fodboldledere anklager Infantino for at holde hånden over de store klubber. Det gælder ikke mindst Olympiakos i Grækenland, hvor ejeren Marinakis sidder i husarrest sigtet for at have fixet en lang række kampe.

Direktøren i Olympiakos har en søn, der arbejder tæt sammen med Infantino i UEFA. Ekstra Bladet har i løbet af den netop overståede valgkamp spurgt Infantino om den græske sag, og de tætte bånd mellem hans kontor og den græske klub. Han er hver gang gledet af.

Annonce:

Nu er han præsident for FIFA, hvor tingene ser ud til at fortsætte som under hans nabo i schweiziske Valais, Sepp Blatter. Blot med endnu flere fristelser og muligheder for korruption. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: