Intern magtkamp sender dansker-træner i hænderne på Dortmund

Peter Bosz bliver senere tirsdag præsenteret som ny mand i spidsen for Dortmund, og den hollandske træner forlader Ajax, hvor der angiveligt har været en magtkamp med Dennis Bergkamp

Peter Bosz er fortid for Kasper Dolberg og Lasse Schöne. Foto: AP
Peter Bosz er fortid for Kasper Dolberg og Lasse Schöne. Foto: AP

Det kan godt være, at den tidligere superangriber Dennis Bergkamp kun er assistenttræner i Ajax, men det er helt tydeligt, at han har stor indflydelse på tingene og dagligdagen i Ajax. Det er denne historie et vidnesbyrde om.

Senere tirsdag bliver Ajax-træner Peter Bosz nemlig præsenteret som ny mand i spidsen for Borussia Dortmund, og dermed blev begyndelsen og slutningen på en æra i Ajax, hvor Peter Bosz med Cruyff-lignende fodbold fik Ajax tilbage i en stor europæisk finale, hvor Europa League-finalen dog blev tabt til Manchester United.

Han fik kun et år i spidsen for Ajax, Peter Bosz, og nu bliver han altså Thomas Tuchels afløser i Dortmund, hvor det høje presspil og den offensive fodbold går i tråd med det, man har set fra Dortmund på det seneste. Dermed skal Kasper Dolberg og Lasse Schöne have ny træner.

Flere medier - tyske som hollandske - fortæller, at Bosz præsenteres i Dortmund senere tirsdag, og ifølge det normalt velinformerede hollandske medie, De Telegraaf, ligger der en ganske interessant historie bag.

En skuffet Peter Bosz går forbi Europa League-trofæet efter at have tabt i finalen til Manchester United. Foto: AP
En skuffet Peter Bosz går forbi Europa League-trofæet efter at have tabt i finalen til Manchester United. Foto: AP

For mediet fortæller, at Peter Bosz faktisk ønskede at blive i Ajax, men nu i stedet skriver en toårig aftale med Dortmund, fordi der har været en magtkamp bag gardinet i Ajax.

Bosz og dennes assistent, Hendrie Krüzen, var angiveligt ikke på bølgelængde med fire andre i staben, klubassistent Dennis Bergkamp, assistenttræner Hennie Spijkerman, målmandstræner Carlo Ami og Björn Rekelhof, og det fik Peter Bosz til at gå til direktør Edwin van der Sar i et forsøg på at få ham til at vælge side.

Begge parter ville have stor indflydelse, de skal angiveligt nærmest ikke have talt sammen de sidste seks måneder, og det har altså tvunget Edwin van der Sar til at tage en beslutning. Direktør van der Sar valgte at bakke op op Bergkamp og de tre andre assistenter, og det har altså fået Peter Bosz til at forlade Ajax.

Nu skal han altså i stedet stå i spidsen for Borussia Dortmund, og i Ajax begynder arbejdet med at finde en ny manager nu. Favorit til at overtage det ledige trænersæde skulle være tyske Roger Schmidt, der i foråret blev fyret i Bayer Leverkusen efter tre år i spidsen for det tyske mandskab.

Af andre kandidater kan nævnes Erik ten Hag, Marcel Keizer og legenden Clarence Seedorf, men det er altså tyske Schmidt, der er favoritten i øjeblikket.

Dolberg ærger sig over sin træners skifte. Læs mere her.

Se også: Stjernekeeperens dystre fortid: ’Mine ben begyndte lige pludselig at ryste’

Se også: Dommen står ved magt: Storklub må ikke hente nye spillere

Se også: 30-årig fodboldprofil pludselig død i Kina

Statistikken taler imod José Mournhos påstande om et særligt hårdt program for portugiserens Manchester United. Foto: All Over Press Sport og Spil Mølby: Tør øjnene, Mourinho

0 kommentarer
Vis kommentarer