60-årig klubejer sætter sig selv på holdet

Den meget rutinerede Ronnie Brunswijk startede ind med anførerbindet, men han er også vicepræsident i Surinam

Ronnie Brunswijk er en mand, der får ting til at ske. Nu er han også den ældste spiller i en international turnering. Foto: Louis Afraisie/Ritzau Scanpix
Ronnie Brunswijk er en mand, der får ting til at ske. Nu er han også den ældste spiller i en international turnering. Foto: Louis Afraisie/Ritzau Scanpix

60 år er da ingen alder for en angriber.

Sådan har han måske tænkt, Ronnie Brunswijk, da han satte sig selv i startopstillingen hos Inter Moengotapoe fra Surinam i 16-delsfinalen af Concacaf League, det nordamerikanske svar på Europa League. En kamp, som hans hold tabte til honduranske Olimpia med 0-6.

Han så godt nok tydeligt utrænet, tung og langsom ud, som han løb på banen med anførerbind og nummer 61 på ryggen, men ingen af medspillerne brokkede sig over hans entre på grønsværen.

I den sammenhæng hjalp det formentlig også Ronnie Brunswijk, at han ejer klubben og er landets vicepræsident.

Også stadion er opkaldt efter manden, der såmænd var på banen i hele 54 minutter som den ene del af en angrebsduo med sin søn, Damian.

Ifølge Daily Mail er han med sin 60 år og 198 dage den ældste spiller i en international klubturnering nogensinde.

En levetid, som han i øvrigt har brugt til at lave lidt af hvert.

Ifølge New York Times var han i 80’erne og 90’erne militært aktiv i en guerillabevægelse, før han i 1999 blev dømt for narkohandel i Holland.

Han skulle være far til mindst 50 børn.

I 2005 blev han bortvist fra al fodbold efter en anklage om, at han havde truet en spiller med en pistol under en kamp. En sag, der dog blev frafaldet på grund af manglende beviser.

I Surinam er han dog populær og beskrives som landets Robin Hood på grund af sin generøsitet overfor befolkningen. Han skulle således flere gange have kastet penge ud til folk fra en helikopter.

Så den meget rutinerede angriber er såmænd nok blevet tilgivet for at gå målløs på banen.