Albansk fan-hævn: Ødelægger fransk nationalmelodi

Den franske nationalmelodi blev pebet ud, da Albanien tog imod Frankrig i Tirana og tabte 0-2

Albanske fans fik hævnet sig efter fransk fadæse. Foto: Florion Goga/Reuters/Ritzau Scanpix
Albanske fans fik hævnet sig efter fransk fadæse. Foto: Florion Goga/Reuters/Ritzau Scanpix

Der blev betalt tilbage søndag aften i Tirana, da en lokal sanger skulle gennemføre den franske nationalmelodi.

Det skete inden EM-kvalifikationskampen i fodbold mellem Albanien og Frankrig, som de franske gæster vandt 2-0.

Da den franske nationalmelodi skulle afvikles kort inden opgøret, iværksatte en stor del af det albanske hjemmepublikum en øredøvende pibekoncert.

Årsagen var angiveligt skandalen for nogle måneder siden på Stade de France i Paris, da de to nationer mødtes i den modsatte EM-kvalifikationskamp.

Her måtte kampen, som Frankrig 7. september vandt 4-1, udskydes i fem minutter efter en decideret skandale.

I Paris skulle den albanske nationalmelodi vanen tro også spilles før det første indbyrdes opgør i gruppen, men ved en fejl kom de franske værter dengang i stedet til at spille Andorras nationalmelodi.

Fadæsen blev endnu værre i Paris, da den franske stadionspeaker efterfølgende fik landenavne galt i halsen og sendte en undskyldning til Armenien.

Landsholdsfodbold Farce i Paris: Klokker fuldstændig i nationalmelodien

Andorras nationalhymne blev ved en fejl i stedet for den albanske, da Frankrig lørdag tog imod Albanien. Foto: Lionel Bonaventure / Ritzau Scanpix. Landsholdsfodbold 'Skandaløs fejl': Præsident undskylder

Det hele endte med en bøde på cirka 150.000 kroner til fodboldforbundet i Frankrig, og Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, måtte officielt undskylde.

 Foto: Florion Goga/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Florion Goga/Reuters/Ritzau Scanpix

Søndag var en lokal sanger hyret til at fremføre den franske nationalmelodi, men det skete altså akkompagneret af en højlydt pibekoncert.

På banen undskyldte de franske gæster ikke synderligt, og efter blot ni minutter bragte Corentin Tolisso Frankrig foran 1-0 på et hovedstød.

Efter en halv time øgede stjernen Antoine Griezmann til 2-0, og flere mål var der ikke i opgøret.

Frankrig var allerede kvalificeret til EM inden opgøret, og Albanien havde ikke mulighed for at kvalificere sig i sidste spillerunde.

Andenpladsen i gruppen tilhørte allerede Tyrkiet, som også var kvalificeret, inden Tyrkiet søndag slog Andorra 2-0 på udebane.

Islands 2-1-sejr ude over Moldova fik heller ingen betydning for islændingene.

- Når han er færdig her, og folk ser, hvad han har udrettet med det danske landshold, så vil han helt sikkert kunne sikre sig et godt job, hvis det er det, han ønsker, roser Eriksen Hareide. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Åge kan vælge og vrage

- Alle mine spillere siger, at de ikke ønsker at spille mod Irland, sagde Åge Hareide på søndagens pressemøde. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Hareides bombe: Kan skifte fem mand

Ronaldo må vente på sit mål nummer 100 for Portugal, men han kan glæde sig til endnu en slutrunde. lFoto: John Thys/AFP/Ritzau Scanpix Intl. fodbold Ronaldo til EM: Men må vente på mål-jubilæum

Landsholdsfodbold Brøndby-legende kritiserer landstræner: - En katastrofe

 

29 kommentarer
Vis kommentarer