Alt gik galt: Ung fodboldspiller døde efter operation i benet

20-årige Markus Glinz blev lagt i koma, som han ikke vågnede fra, efter et simpelt benbrud

Polfoto
Polfoto

En lille østrigsk by er ramt af sorg, efter en fodboldkamp forleden.

Ikke så meget på grund af resultatet, men fordi en af spillerne hos SV Oberndorf på tragisk vis er afgået ved døden efter at være blevet skadet undervejs.

Ifølge flere østrigske medier måtte den 20-årige Markus Glinz på hospitalet, efter han havde brækket benet undervejs i kampen mod Oed/Zeillern i en af de lavere ligaer i Østrig.

I sig selv alvorligt nok, skulle man mene.

På hospitalet i Amstetten blev han opereret, og det forløb efter planen. Angiveligt takkede han tilmed lægerne, der havde opereret ham.

Men midt om natten gik noget galt. Den egentlige dødsårsag er i skrivende stund fortsat ikke bekræftet, men Glinz fik tilsyneladende en blodprop i hjernen og blev lagt i koma.

Han blev efterfølgende erklæret hjernedød.

- Det er ubegribeligt. Tiden star stille. Fodbold er for os alle blevet en bibeskæftigelse, siger formanden for klubben, Engelbert Ellmauer ifølge nyhedssitet noen.at.

Markus Glinz døde i sin fars arme tirsdag, hvilket nu har sendt den lille by Oberndorf an der Melk halvanden times kørsel vest for Wien i en tilstand af sorg og chok.

- Hvad der skete den nat kan vi stadig ikke begribe. Al vor sympati og støtte går i denne svære tid til hans familie, skriver klubben på sin hjemmeside.

- I adskillige år var han en vigtig brik på holdet. Og ikke kun sportsligt. Han var ekstremt vigtig for os uden for banen også. Med sin muntre, afslappede og positive karakter bidrog han positivt til klublivet, skriver SV Oberndorf.