Argentina har mistet Don Diego

Den argentinske fodboldlegende Diego Maradonas far er død, 87 år gammel

Diego Maradona i selskab med sin far - dette billlede er fra 2012. (Foto: AP)
Diego Maradona i selskab med sin far - dette billlede er fra 2012. (Foto: AP)

Den argentinske fodboldlegende Diego Maradonas far, Don Diego, døde torsdag, og han blev 87 år gammel.

Maradonas far har i længere tid døjet med hjerteproblemer, skriver lokale argentinske medier.

Diego Maradona sad ved farens seng på et sygehus i den argentinske hovedstad, Buenos Aires, i de seneste dage.

Tidligere i denne måned hastede Diego Maradona fra Dubai til Argentina for at være ved farens side, da helbredet svigtede.

Don Diego Maradona, som var en yderst populær person i Argentina, har været indlagt på sygehus tre gange det seneste år. Faren arbejdede som fabriksarbejder i det meste af sit liv.

Diego Maradona er på vej i spil til jobbet som FIFA-præsident (Foto: AP) Landsholdsfodbold TV-vært afslører: Maradona vil være FIFA-præsident

I hele Diego Maradonas fodboldkarriere var faren en nær støtte i både med- og modgang - også da den tidligere Napoli-spiller fik problemer med alkohol- og stofmisbrug i karrierens efterår.

Don Diego Maradona, som i alt havde otte børn, flyttede til den sydlige del af Buenos Aires fra den nordlige provinsby Corrientes i 1950'erne.

Da Diego Maradona blev ni år i 1969 nægtede den stædige far at lade det unge talent prøvetræne i den argentinske fodboldklub Argentinos Juniors. Der var ikke nok penge i sporten, mente Don Diego.

Men det lykkedes Argentinos Juniors' talentspejder Francis Cornejo at overtale Diego Maradonas far. Og det skulle vise sig at være en god idé.

Maradonas mor, kendt som Dona Tota, døde i 2011. Maradona har fortalt, at han altid har fortrudt, at han ikke var ved hendes side i dagene før, hun gik bort.

- Jeg er rolig, efter at jeg ikke var i stand til at nå at give min gamle mor et kys, sagde Maradona til en lokal radiostation, da han ankom fra Dubai tidligere på måneden.

Fodbold Skidt indgreb: Maradona sparker barnebarn ned

Lionel Messi hilser på Don Diego under et træningspas med det argentinske landshold. (Foto: AP)
Lionel Messi hilser på Don Diego under et træningspas med det argentinske landshold. (Foto: AP)
 

9 kommentarer
Vis kommentarer