Arnesens hemmelige mission: Vil hente Laudrup

Frank Arnesen jagter træner til sin nye græske klub, og Michael Laudrup er topprioriteten

Frank Arnesen vil lokke Laudrup til Grækenland, men træneren er glad i Qatar, fortalte han Ekstra Bladet tidligere på året.

Det er ikke mange dage siden, Frank Arnesen blev præsenteret som ny sportsdirektør i den græske klub PAOK.

Men Arnesen er allerede gået i gang med sin første store opgave i den græske topklub.

Den danske sportsdirektør skal finde den bedst mulige træner til PAOK, der sluttede på tredjepladsen i den netop afsluttede sæson.

Frank Arnesen er ny sportsdirektør i græske PAOK. (Arkivfoto: Ernst van Norde) Intl. fodbold Frank Arnesen lander nyt topjob

Arnesen er allerede begyndt at arbejde med en rekrutteringsliste, men øverst på listen står det allerede klart, at Michael Laudrup er ønsketræneren.

De to kender hinanden indgående fra landsholdsdagene og har ikke mindst bevaret et godt forhold til hinanden siden da.

De har begge haft store poster i international fodbold efter karrieren, men har endnu aldrig haft muligheden for at arbejde sammen.

Michael Laudrup nyder masser af sportslig succes i Qatar. (Foto: Lars Poulsen) Intl. fodbold Michael Laudrup er årets træner i Qatar

I samarbejde med Ekstra Bladet har den græske avis Gazzetta forhørt sig hos topkilder i PAOK-bestyrelsen, der allerede har diskuteret muligheden for, at Arnesen kan trække på forholdet til Laudrup og lokke ham til Grækenland.

Både Arnesen og Laudrup er i disse dage i Danmark, og det er ikke utænkeligt, at de tager en snak omkring fremtiden.

Det er dog et ekstremt kompliceret regnestykke. Laudrups rådgiver Bayram Tutumlu begraves i henvendelser fra stort set alle kontinenter i verden, men lige nu venter Laudrup-lejren med at beslutte sig om noget som helst.

(Arkivfoto: Lars Poulsen) Intl. fodbold Mere Laudrup-succes: Klar til CL-kvartfinalen

Michael Laudrup skulle dog allerede være bekendt med Arnesens ønske om et fremtidigt samarbejde.

Laudrups kontrakt med Qatar-klubben Lekhwiya udløber i juli. Han har allerede har vundet mesterskabet og pokalturneringen, og er tilmed kåret til årets træner i Qatar.

Lekhwiya er desuden i kvartfinalerne i den asiatiske Champions League, men her spilles næste runde først i august, og det er derfor ikke sikkert, at Laudrup står i spidsen for klubbens videre færd i den turnering.

Den tidligere Newcaslte-manager Kevin Keegan anbefaler klubejer Mike Ahsley at ansætte Michael Laudrup (Foto: AP) Premier League Newcastle-legende: Snup Laudrup!

Det Arnesen kan lokke Laudrup med, er et stort spillerbudget signeret af klubbens præsident, rigmanden Ivan Savvidis.

Han har lovet Frank Arnesen store økonomiske muskler til at hente både en profileret træner samt flere etablerede internationale profiler.

Michael Laudrup tjener i Qatar 26 mio. kr. netto, men den hyre vil han få svært ved at sikre sig andre steder end i den stenrige arabiske oliestat. I PAOK ville man ifølge græske pressekilder dog stadig kunne lokke med en stor løn trods Grækenlands finansielle problemer.

I øjeblikket tjenet Michael Laudrup til hyren i Qatar. Intl. fodbold Laudrups trænerfremtid: Jeg vil prøve USA

Ifølge græske pressekilder har Frank Arnesen flere navne på sin ønskeliste, hvis Laudrup ikke kaster noget af sig. Watford-manager Slavisa Jokanovic er også et navn, Arnesen lurer på.

PAOK har store ambitioner om at lande mesterskabet i den kommende sæson for næsen af storklubberne Olympiakos og Panathinaikos.

Først skridt på vejen var ansættelsen af Frank Arnesen, der nu skal trække på alle sine internationale forbindelser.

17 kommentarer
Vis kommentarer