Brøndby og Espanyol delte

FODBOLD: Spanske Espanyol kan være bedst tilfreds med resultatet 1-1. Brøndby er tvunget til at slå Palermo for at overleve i UEFA-cup'en

Brøndby skal efter 1-1 mod Espanyol vinde over Palermo på udebane. (Foto: Jens Dresling)
Brøndby skal efter 1-1 mod Espanyol vinde over Palermo på udebane. (Foto: Jens Dresling)
Brøndby kunne have spillet sig et stort skridt nærmere den videre deltagelse i europæisk fodbold med en sejr over Espanyol onsdag aften. Men de danske mestre fik bare uafgjort mod det spanske hold.

Det uafgjorte resultat betyder, at Brøndby nu er tvunget til vinde den sidste kamp for at overleve i UEFA-cup´en - en svær udebanekamp mod Palermo.

Kampen mod Espanyol bød på masser af godt spil og mange chancer til hjemmeholdet, der dog manglede det sidste held til at få bolden i kassen mere end en enkelt gang - og det var da også en tilfreds assistenttræner, som TV2 lige efter kampen fangede for en kommentar.

- Vi var ikke skarpe nok, og det er synd for spillerne, at de ikke får en sejr i dag. Vi spiller på et højt internationalt niveau, sagde John 'Faxe' Jensen, der mener, at netop det høje spillemæssige niveau kan overbevise spillerne om, at en sejr i den sidste gruppekamp ikke er umulig.

20 spanske minutter
Espanyol gik ellers til den fra kampens begyndelse for at holde varmen på et råkoldt Brøndby Stadion. Efter små 20 minutter kom hjemmeholdet mere med i spillet og første halvleg bød på flere gode chancer i begge ender.

Efter 27 minutter var det Espanyols brasilianer, Camana Fredson, der med et flot kontrolleret skud fra distancen gjorde sig bemærket, og efter 32 minutters spil var det kun en spansk læg, der reddede Martin Retov og Brøndby fra at bringe sig foran.

De første 45 minutter var i det hele taget præget at flere flotte langskud - blandt andet fra Kasper Lorentzen - men det blev et kontraløb og en aflevering på tværs foran Casper Ankergrens mål, der bragte gæsterne foran.

En tilfældig åbning i højre side blev hurtigt opfattet af Luis Garcia, der spillede bolden uden om Asbjørn Sennels og lige i fødderne på Raul Tamudo, der scorede til 1-0 i det 42. minut.

Sprællede løs
Brøndby var efter pausen klar til at kæmpe sig tilbage i kampen, og bare 10 minutter inde i anden halvleg oplevede den spanske keeper, Kameni, et sandt bombardement mod sit mål i en situation, hvor det halve Brøndby-hold skød løs på ham, mens han sprællede rundt. Bedst var Martin Retovs skud, der dog havnede på overliggeren.

Efter tyve minutters spil af anden halvleg var det en dødboldsituation, der bragte de blågul tilbage i kampen. Martin Retov tog et frispark fra venstre side og skød bolden ind over til Morten Skoubo, der med lidt hjælp fra en spansk forsvarer headede, bolden i mål til 1-1.

Få minutter senere opstod der en del dramatik på banen. Efter en ikke så pæn tackling skubbede Camana Fredson Marcus Lantz omkuld og fik derfor det røde kort. Brøndby-spilleren slap for straf, og det hidsede Espanyols træner så meget op, at han måtte bortvises fra stadion.

Groggy Skoubo
72 minutter inde i kampen måtte målscorer-Skoubo lade sig udskifte. Han blev ramt af Kameni, der forsøgte at bokse bolden væk. Morten Skoubo blev slået så groggy, at han ikke kunne fortsætte og blev erstattet af Kim Christensen.

Også Brøndbys Dan Anton Johansen måtte tidligt i bad, da han i det 78. minut fik sit andet gule kort efter en episode med De la Peña.

Resten af kampen bød på flere chancer til Brøndby, der dog må forlade stadion uden sejr.

I den anden kamp i Pulje B vandt Lokomotiv Moskva 4-0 over Petah Tikva.

Det er den 15. december, Brøndby møder Palermo, og der kan de blågule altså selv afgøre deres skæbne.